Siirry suoraan sisältöön

Luonto kuvissa Savitaipaleen kirjastossa

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Kirjaston lukusaliin on Savitaipaleen luonnonsuojeluyhdistys tuonut näytteille kahden kuvaajan valokuvia

ässä kuvia katselee Marja-Liisa Gröhn, joka ilokseen muisteli, että on tainnut joskus olla Päivi Pihamon (os.Lantta) opettaja.

Tässä kuvia katselee Marja-Liisa Gröhn, joka ilokseen muisteli, että on tainnut joskus olla Päivi Pihamon (os.Lantta) opettaja.

Tilaahan kuville ei paljonkaan ole, mutta aika mukavasti niitä on saatu mahtumaan, kun kehystettyjä kuvia on pantu näytteille ikkunoille ja hyllyjen päälle, ja kehystämättömiä sitten käytävän laitamille.

kuvat 1
Päivi Pihamo debytoi kesällä Mäntyperällä, ja osa näistä kuvista olikin jo siellä esillä. Päivi Pihamo on nuori kuvaaja, mutta vaikka on vasta taipaleensa alussa on kuvissa upeaa valon leikkiä, kauniita kukkia ja perhosia, korkealle kiipeävä veikeä kissa, hauskoja kuvakulmia ja mainioita oivalluksia.
Ismo Hölsä on jo vanha tekijä, ja edelleenkin aivan turhan vaatimaton. Kuinka taitavasti onkaan veneen ja kalastajien kuvajainen vangittu lähes tyyneen veden pintaan, kuinka upeita ovatkaan maisemakuvat ja ihmeellinen veden leikki poutapilvien alla.

kuvat 2

Aikaisempina vuosina Ismo Hölsä osallistui useisiin näyttelyihin, varsinkin Kameraseuran kulta-aikoina, mutta on viime vuosina kuvannut vain omaksi ilokseen.
Näyttely on avoinna Savitaipaleen kirjaston lukusalissa helmikuun loppuun asti ma-ke, pe klo. 12-19 ja to klo. 9-16

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *