Siirry suoraan sisältöön

Stam1nan kuudes julkaistaan huomenna

Lemiläisten ylpeyden, Stam1na-yhtyeen kuudes cd julkaistaan huomenna perjantaina. Levy kantaa nimeä SLK.

Mistä SLK on lyhenne vai onko mistään, Antti Hyrde Hyyrynen?

– Kuulin taannoin rauhanturvajoukoissa palvelleelta ystävältäni, että jotkut sotilaat olivat ottaneet torsoonsa tatuointina DNR-kirjainyhdistelmän. Suomennettuna lyhenteenä SLK tarkoittaa ilmaisua ”salli luonnollinen kuolema”. Tämä viittaa elvytyskieltoon. Koko uuden Stam1na-albumin perusidea kansigrafiikan yhdistelmän kanssa kuvaavat hyvin kuudennen levyn teemoja.

Miksi Kirjavan lukijan pitäisi ostaa levy?

– Tukeakseen kotimaista ja lemiläistä musiikkia. Ja saadakseen laatua rahoilleen! Teemme kappaleemme itse, alusta loppuun. Kulttuuria pitäisi aina tukea, muuten ajaudumme ihmiskuntana kehityksessä taaksepäin.

Onko levy parempi kuin aikaisemmat? Vai mikä Stam1nan levyistä on paras?

– Uuden on pakko olla parempi, edes joltain osa-alueiltaan, muutenhan yhtyeen olemassaolo olisi perusteltu vain taloudellisin perustein. Kai sitä tehdään parempia levyjä, jos me olemme kehittyneet ihmisinä yhtään. Olisi niin kovin surullista myöntää jos emme kehittyisi ihmisinä.

Miksi aloitatte kiertueenne Joensuusta ja Kuopiosta?

– Bändin keikat järjestää ja myy ohjelmatoimisto Fullsteam Agencyn edustaja. Hän on virittänyt aivonsa, tietonsa ja taitonsa äärimmilleen, jotta tästäkin kevään rundista tulisi kaikin puolin järkevin kierto. Joensuun Kerubi ja Kuopion Henry’s Pub lienevät lisäksi olleen neuvotteluhetkellä sopivimmin ”käytössä”, eli vapaana. Tämä on rakettitiedettä, kun rakennetaan rundia. Mutta onneksi me olemme astronautteja.

Antti Hyyrynen vastasi Kirjavan kysymyksiin.

Antti Hyyrynen vastasi Kirjavan kysymyksiin.

Levystä tarkemmin yhtyeen omilla kotisivuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *