Siirry suoraan sisältöön

Neljä kysymystä kirkkoherralle

Vantaan diakoniapastori Lea Karhinen, 51, valittiin viikko sitten Lemin kirkkoherraksi. Hän sai reilusti yli puolet annetuista äänistä.


Miltä tuntui noin selvä voitto?

– Olen iloisesti yllättänyt! Olin koko hakuprosessin ajan valmistautunut myös täysin toisenlaiseen lopputulokseen eli siihen, että Lemin kirkkoherraksi valitaan joku muu kuin minä. Nöyrin mielin tulen hoitamaan vaativaa ja vastuullista virkaani ja palvelemaan seurakuntalaisiani, jotka toivottavasti jaksavat ja haluavat rukoilla kirkkoherransa puolesta. Tarvitsen työhöni paljon viisautta ja voimia Jumalalta, omin voimin ja oman viisauteni varassa en selviä.

Milloin aloitat työssäsi Lemillä?

– Aloitan 1. elokuuta, ja virkaan asettamiseni on syyskuussa, mikäli piispan almanakasta löytyy vielä vapaa sunnuntai.

Muutatko tänne asumaan? Jos muutat, niin pappilaanko vai muualle?

– Lupasin muuttaa Lemille, ja teen parhaani, jotta voin pitää lupaukseni. En muuta pappilaan, vaan olen etsimässä kodikseni siistiä ja muuttovalmista rivitalokolmiota mielellään kirkonkylästä. Jos sopivaa kotia ei jostain syystä löydy, voin jonkin aikaa asua myös vuokralla.

Muuttuuko Lemin seurakunnassa jokin tai jotkut asiat, kun aloitat tehtävässäsi?

– Mikäli voin itse vaikuttaa asiaan, haluaisin aloittaa matalalla profiililla. Haluaisin elää yhden kokonaisen vuoden ja nähdä, mitä Lemin seurakunnassa tapahtuu eri vuodenaikoina ja kirkkovuoden juhlakausina. Haluaisin ensin rauhassa tutustua työtovereihini, luottamushenkilöihin, vapaaehtoisiin ja mahdollisimman moneen seurakuntalaiseen. Olen ehkä enemmän perinteiden ylläpitäjä kuin muutosten tekijä. Toki innostun asioista ja olen toisinaan hyvinkin idearikas.

 Lea Karhinen.


Lea Karhinen.

1 kommentti artikkeliin “Neljä kysymystä kirkkoherralle”

  1. Erkki Lintunen

    Tuohan kuulostaa oikein hyvältä ja kirkkoherran virkaan kypsältä pastorilta! Pitäkää, lemiläiset, hyvää huolta Leasta! toivoo harmaahapsi E.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *