Siirry suoraan sisältöön

Mäntyperän eukolla huisketta

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Eipä uskoisi millaisessa pyörityksessä eläkevuosillaan onkaan! Tuskin oltiin kotiuduttu pohjoisesta reissusta, kun jo piti kiirehtiä Kisapuistoon katsomaan Nuorten jääkiekon MM-kisoja.

Olipa upea lippurivistö jo pihamaalla, kansallislaulut soivat hienosti pelin alussa ja niin paljon nuoria ja lapsia katsomossa, etten ole koskaan moista nähnyt! Ja vaikka ei ihan parhain päin pelit menneetkään, niin tämä ottelu USAa vastaan hävittiin vain niukasti

liput

Kisa maskotti ei arvannut, että Ruotisa vastaan otettiinkin sitten jo rökäletappio, 10-0!

maskotti
Sitten olikin jo kiire ihan toisenlaisten laulujen pariin, kun Välijoella pidettiin Etelä-Karjalan piirin eläkeläisten karaoke mestaruuskilpailut. Komeitahan ne oli laulut ja laulajat ja piirinmestari saatiin jälleen Savitaipaleelta, kun Terttu Kultanen kajautti heleästi humoristisen laulun kultasestaan.

terttu
No sitten tapahtui varsinainen ihme. Luonnonsuojeluyhdistyksen nuoret naiset Maarit Pesu ja Mervi Helenius ilmoittivat, että tulevat maalaamaan näyttelykamarin ja tuvan seinät! Maalitkin saatiin sopivasti Tikan maalausliikkeen poistopäiviltä, ja niinpä eukko sitten kittasi ja hioi seiniä pari päivää. Näyttelykamarissakin yli 600 naulanreikää!

tapetti

Ja pari päivää nuo tekivät tytötkin töitä, ensin pesivät seinät, ja sitten maalasivat.

maalarit
Kaikki huonekalut ja tavarat ovat varmaan vielä pitkään levällään, mutta Tornien taisto pidettiin 3.5. sunnitelmien mukaan. Tiukassa olivat linnut viileässä säässä, mutta 41 lajia sentään saatiin kirjattua, ja valtakunnallisessa kisassa taaksemme sentään jäi reilut 30 joukketta -edessä taisi olla yli 300!
Erikoisin havainto taisi olla villisika, joka löntysteli kaikessa rauhassa aukon laidassa -karhuksi tuota ensin luultiin. Vierailijoitakin kävi naapurikyliltä asti.
Näiden taistojen jälkeen olikin jo haettava ”Voimia arkeen”-kurssilta. Savitaipaleen terveyskeskuksen kokoushuoneessa värikkään keskustelun myötä Tiina Simola ja Liisa Kilpi opastivat meitä kipuilun uuvuttamia, ja antoivat jopa kotiläksyjä.

kokous2
Onneksi nuo eilen sataneet lumet taitavat sulaa ennen viikonloppua, ettei sentään polttopuiden pinoamisen ja puutarhatöiden sekä tupasen järjestelyn välillä tarvitse sentään lumitöihin enää ryhtyä! Mukavaa kevättä!

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *