Siirry suoraan sisältöön

Rehn ja Väyrynen Lemin suosikit

Keskustan Olli Rehn ja Paavo Väyrynen olivat lemiläisten suosikit europarlamenttivaaleissa. Molemmat saivat Lemiltä 95 ääntä.

Kolmanneksi suosituin oli valtakunnan äänikuningas, kokoomuksen Alexander Stubb 56 äänellä. Neljännen sijan Lemillä vei keskustan Anneli Jäätteenmäki, joka sai 49 ääntä.

Suosiossa seuraavat olivat Sari Essayah (KD) 46 ääntä, Hannu Takkula (KESK) 43 ääntä, Juho Eerola (PS) 40 ääntä, Mikael Pentikäinen (KESK) 39 ääntä, Antti Häkkänen (KOK) 34 ääntä ja Jussi Halla-aho (PS) 27 ääntä.

Lemiläisten suosikeista parlamenttiin pääsivät Rehn, Väyrynen, Stubb, Jäätteenmäki ja Halla-aho.

Puoluekannatuksessa reilun kärkipaikan vei keskusta 380 äänellä (43,2 %), kokoomus oli toinen 148 äänellä (16,8 %) kintereillään perussuomailaiset 141 äänellä (16,0 %). Kristillisdemokraatit saivat 68 ääntä (7,7 %), sosialidemokraatit 54 ääntä (6,1 %), vihreät 41 ääntä (4,7 %) ja vasemmistoliitto 27 ääntä (3,1 %). Tulosta voi tarkemmin tarkastella oikeusministeriön vaalisivuilta.

Äänestysprosentti Lemillä oli 36.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *