Siirry suoraan sisältöön

Gellariassa taas mahtava näyttely

Savitaipaleen Kansantaidenäyttely avattiin sunnuntaina Gellariassa ( Peltoinlahdentie 11)- viime vuonna hyväksi koetussa paikassa Tuliniekan ja Kyläsuutarin tilojen vieressä, kellarissa.

Eija Kiviluoto täytti pienen huoneen koruilla.

Eija Kiviluoto täytti pienen huoneen koruilla.

Väkeä avajaisissa oli taas mukavasti, ohjelma oli pitkälti improvisoitua ja musiikista huolehti Seppo Laari. Hänkin toki sai yllättäin laulukaveriksi Terttu Kultasen, joka varsin tunteikkaasti lauloikin taiteilijapiirille sopivan Kurki-laulun, ei vapaata vangita voi…
Sateessa pihan tarjontaan ei juuri voinut tutustua, mutta heti sisälle tullessa aukeni pieni ”koruhuone”, aivan ihania Eija Kiviluodon massakoruja, ja Raija Pesun tölkkinipsuista tekemiä taitavia koruja. Näitä suuresti muotiin tulleita näppäräsormisten taidonnäytteitä on näyttelyssä esillä muuallakin.

Alli Kaupilta töitä riitti vielä omaan näyttelyyn kirjastossa , sekä tänne, ja suurta ihastusta herättivät Annikki Tuiskun iltalaukut.

laukku

Yhden seinän kukkataulut kertovat keskiviikkoseuralaisten, Arja Touran ja Milja Markun kaipuusta aurinkoisille kukkaniityille.

kukkataulut

Heikki Jalon puutyöt ihmetyttävät aina. Puuarkku hienonhienoin puuleikkauksin olisi joka kodin ylpeys. Taustalla Arja Touran kettu kumartuu metsälammelle juomaan, vai ihastelisiko vain peilikuvaansa. Aila Lammin keraamiset kengät odottavat tanssiin kutsua.

Saman tekijän maalaus ”Mummo” tarkastelee näyttelyvieraita seinältä kaiken nähneen vanhan ja viisaan ihmisen ilmein, todella upea työ!

mummo
Pirkko Laarin huovutustyöt ovat tuttuja jo vanhastaan, mutta tällä kertaa hän on tuonut nähtäville varsin taitavasti tehdyt ”Uhanalaiset”. Nurkkauksesta löytyvät niin norppa,liito-orava, kuhankeittäjä kuin valkoselkätikkakin monen muun lisäksi. Hieno idea!

lintuset
Näytelyn tuottoisin taiteilija taitaa olla Hely Hyrkkänen, joka lausumiensa runojen lisäksi on tuonut esille niin runsaasti tauluja, etteivät kaikki ole edes seinille mahtuneet!

nainenPertti Kuorttinen esitteli tuolikeinunsa, jossa voi sekä levähtää, että venytellä ja voimistellakin. Eikä se keikkaa ympäri, vaikka siltä tuntuisikin!

mies
Näyttelyssä on niin paljon nähtävää, että sinne kannattaa mennä ajan kanssa, onhan tekijöitäkin lähes 30. Näyttely on auki 27.7.asti joka päivä klo. 12-18. Lisäksi sunnuntaisin 13.7. ja 27.7 klo. 16 on mahdollisuus nauttia elävän taiteen esityksistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *