Siirry suoraan sisältöön

Laulu raikui Hakamäellä

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Helteinen Savitaipaleen Hakamäki kutsui tiistaina väkeä laulamaan tuttuja ja tuntemattomiakin lauluj. Lauluja säestivät  Eino Aapro ja Aarre Hirvi.

Tukea nuottien tavoitteluun antoi myös eläkeyhdistyksen kuoro, joka oli pukeutunut yhtenäiseen asuun, punamustat laulupaidat näyttivät tosi hienoilta!

kuoeo

Kuorolaiset odottivat puiden varjossa, että yleisö etsi paikkansa penkeiltä, ja marssin tahdissa sitten noustiin näyttämölle. Ja mikäpä olisikaan ollut paras alku laulajaisille kuin se iki-ihana Suvivalssi. Hiukan (!) harjoitellutta kuoroa ohjasi Kaarina Lindqvist ja juonnosta huolehti yhdistyksen puheenjohtaja Esko Simonen.
Ohjelmisto oli koottu mukavasti tutuista ihanista lauluista joiden lomaan oli sitten sovitettu näitä kotoisten tekijöitten sävellyksiä ja sanoituksia. Niinpä heti seuraavaksi laulettiin Esa Aapron säveltämä ja sanoittama Savitaipaleen aamu, joka kertoo keikkamuusikon kotiinpaluusta.

Muita seutukunnan säveltäjiä ovat Veikko Laurikainen (Kevätaamu Kaijanlahdella, sanat Alli Kauppi ja Terttu Kultanen, ja Sininen Saimaa, kultainen Kuolimo, sanat Terttu Kultanen)  Eino Aapro (Elämän kultaama pihapiiri, sanat Alli Kauppi, ja Elämän retki, sanat Terttu Kultanen) sekä Risto Rahikainen ( Partakoski-humppa,sanat Juha Kouvo ja Kesä Saimaalla sanat Risto Rahikainen). Lisäksi Kauko Pakkanen on sanoittanut tuttujen kansanlaulujen säveliin laulut ”Säkärissä” ja  ”Virmajärvi”.
Väliajalla saatiin nauttia varsin mainiot kotiseutuyhdistyksen tarjoamat kahvit monenlaisine leivonnaisineen. Tapahtuma keräsi mukavasti yleisöä, tyytyväisiä tunnuttiin olevan ja lisää tämän tapaista toivottiin  tulevaisuudessakin.

laulajat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *