Siirry suoraan sisältöön

SaiPa polki kuntoa Pettilässä

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Pala SaiPaakin otti osaa Pettilän polkuformulakisaan osana liigapelaajien omatoimista harjoittelua. Tuloksena Team Virtasella oli toinen sija.

Jesse Mankinen tässä Matti Kyllösen haastattelussa.

Jesse Mankinen tässä Matti Kyllösen haastattelussa.

Entisenlaista tungosta ei Pettilässä näkynyt, mutta kuitenkin ihan mukavasti väkeä. Hernerokka maistui, ja letunpaistaja tuskaili, kun halukkaitten jono kasvoi nopeammin kuin letut paistuivat.

Myyntikojuja – ja pöytiä oli aurinkoisella pihalla perunoista hiukan eksoottisempiinkin makuihin, sekä vielä kirppareita ja kauneuden- ja terveydentarjoajia.

Mielenkiintoisin Mäntyperän eukosta oli kuitenkin yhä käytössä oleva paloauto, joka näytti kyllä aivan museoautolta. Kuivasensaaren palokunnan päällikkö Seppo Rahikainen kertoo auton olevan -59 mallia, otettu käyttöön vuonna 1960.

paloauto

Kalustoon kuuluu lisäksi metsäpaloperäkärry sekä vene, saarissakin saattaa palokunnan apua tarvita. Auto on löytynyt aikoinaan hylättynä Suomenniemeltä, ja aika hylätyn näköinen se on nytkin!

Rahikainen sanoo, että heille kyllä kelpaisi 40 vuotta nuorempikin auto, mutta tälläkin on toimeen tultu. Hälytysäänet kuuluu ja iso sininen vilkku katolla toimii. Käyntiinkin auto lähtee, mikä paloautolle on tietty tärkeää.

Mistähän löydettäisiin se nuorempi versio, sillä tämä Land Rover ansaitsisi kyllä jo arvoisensa paikan museossa.
Pettilän Pikku Puoti tarjoaa kyläläisille ja ohikulkijoille siisteiltä hyllyiltään kaiken tarpeellisen, tässä kesätyöläinen Jari Lahenmies, joka syksyllä matkaa Jyväskylään ammattikorkeakouluun opiskelemaan luonnonvara- ja ympäristötieteitä.

puoti
Ja ne polkuformulat selosti taas innostavasti Matti Kyllönen. Harmillista, että mukaan saatiin vain kolme joukkuetta, kun edes kyläkunta ei omaansa kokoon saanut. Mutta aika-ajoineen kaikkineen kisasta tuli oikein hauska, eikä kellekään jäänyt paha mieli, kun palkintosijat odottivat kaikkia.

Team Virtanen oli ennakkosuosikki Saipan vahvoine kavereineen. Joukkue kertoi tulevasta talvesta, että nyt on vielä pari viikkoa omatoimista harjoittelua, sitten alkaa tositoiminen joukkueharjoittelu. Paria uutta kaveria vielä etsitään, sitten ollaan valmiina talvisiin toimiin.

Ja niin lupasivat, että Kisapuistossa saa huutaa -se on jopa toivottavaa.

Tällä kertaa monimutkaisen pistelaskun myötä ja enteellisesti kakkosautolla formuloineet kiekkomiehet saivat tyytyä toiseen tilaan, kun Mustahevonen laukkasi nipin napin ohi kultapallille. Kolmanneksi tulivat sitten team Sohvaperunat, Kyllösen tilan perunankasvattajat.

Tiimipäällikkö Sami Tapanainen viettää tässä kuvassa porukkansa kanssa luppohetkeä varikolla istuskellen tyytyväisenä nojatuolissa kainalossaan sinistynyt pehmosohvaperuna, maskotti.

sohvaperunat
Loppusuoralla oli muuten mainiot kirittäjättäret, kaksi reipasta pientä vaaleanpuna-asuista tyttöstä, jotka juoksivat joka joukkueen rinnalla niin lujaa kyytiä, että maamme pikajuoksun tulevaisuus on varmasti taattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *