Siirry suoraan sisältöön

Helteiset laulujuhlat Paimensaaressa

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen uusi Taneli (Ari Lindqvist) ja hänen huomattavasti vanhempi sisarensa (!) Charlotta (Kaarina Lindqvist) hoitivat mallikkaasti Art Paimensaaren päätösjuhlan juonnon.

He johtivat myös kuoroa.

He johtivat myös kuoroa.

Heidän johdollaan arvottiin myös palkinto.

Heidän johdollaan arvottiin myös palkinto.

Arvonnassa Matti J. Raution heleänkaunis taulu vaihtoi omistajaa. Voittajaa ei kuitenkaan yleisön joukosta löytynyt, vaan taulu tullee matkaamaan ihan ulkomaille asti.

Ja kun tämä sama puuhakaksikko hoitaa Paimensaaren taidetapahtumia jatkossakin, niin huomatkaa: näyttelytoiminta ei lopu, vaan ensi kesää jo suunnitellaan, vaikkei siitä vielä edes pieniä vihjauksia annettu.
Niinpä Eeva Jokipelto Ja Matti J. Rautio saattavat tyytyväisinä hymyillä onnistuneen kesän jälkeen uutta odotellessa .

pari
Matti J. Rautio kertoi tämän kesäisen näyttelyn rakentamisesta, oli kuulema kysellyt jälkikasvultaan, mitä nämä tuumaavat, onko taiteellisuus perittyä vai opittua. Nuoriso oli vastannut, että ei ole peritty eikä paljon opittukaan.

No, kaiken kesää olemme sitten saaneet tuloksia katsella ja pohtia samaa kysymystä -ehkäpä tässä on sopiva sekoitus molempia.
Komeaäänistä mieslaulua saatiin kuulla moneen otteeseen, taisipa helle välillä heilauttaa nuottejakin, mutta komeasti kaikui jälleen Paimensaaren tapaan lopuksi yhdessä laulettu Karjalaisten laulu – miten se aina niin sykähdyttääkin!

Ja pientä haikeutta oli ilmassa, kun näyttelykesä marttojen tarjoaman kahvin kera tällä erää päätettiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *