Siirry suoraan sisältöön

Himoksen pölyjä nielemässä

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Jyväskylän rallit saatiin tiukasti päätökseen. Maammelaulu kuultiin,ja varmaan Tuurissa vuodatettiin onnenkyyneleitä, kun poika lopultakin onnistui!

Hirveetä oli siellä radan varressa jännittää siinä vaiheessa, kun se toisen etupyörän jarru meni – jos itse kuvittelee tilannetta, että jarru edes puoltaa, niin ajakaapa sitten hirveitä teitä toistasataa mittarissa, enemmänkin.
Ralliradiossa entinen Minikuski Riku Tahko kertoi ja kommentoi asioita tosi mielenkiintoisesti, ralliautojen jarrut ovat ihan erilaiset kuin meidän taviksien, ja soratierenkaatkin sellaiset, että tavallisilla ei kannata mennä kokeilemaan tuollaisia vauhteja ja luisuja. Kuultiinpa ralliradiossa taas näitä meidän omiakin Etelä-Karjalan radion poikia, Vesaa ja J-P Taskista.
Kun on oltu monissa mielenkiintoisissa mutkissa aikaisemmin, niin tällä kertaa mentiin Himokselle. Puitteet täälläkin vallan mainiot, mutta väkeä ei yhtä paljon, eikä pilvin pimein televisiokuvaajia. Ulkolaiset lehtimiehetkin päivystivät paremmilla paikoilla. Mutta kyllä Himoksella jännitystä piisasi, ja avaraa maisemaa riitti.
Rinnetiet olivat hirvittävän jyrkät, pehmeän soraiset ja kapeat, silti vauhti oli niin kova, että tämän eukon kamera ei ehtinyt aina mukaan. Mikko Hirvosen toki sai ihan keskelle kuvaa:

meeken

samoin numerolla 1 ajaneen Sebastian Ogierin:

ogier

ja Kristian Meeken:

hirvonen

mutta Jari-Matti Latvala siitä puuttuvasta jarrustaan huolimatta ajoi niin lujaa, että kuvia sain vain lähtöpaikalta, tässä toisessa hän piilottelee vielä lähdössä

himos

ja toisessa jo näkyy perävalot!

latvala1

Hienoa, hienoa. Seuraavaksi hänellä oli ongelmia kypärän kanssa, ja jo reilu johto supistui vajaaseen neljään sekuntiin!
Ihan viimeiselle EK:lle asti sai jännittää, Ogier kiri kovasti, mutta tavoitti vain 0,1 sekuntia, joten voitto tuli siis 3,6:lla sekunnilla. Eihän tuossa ehdi kunnolla silmiään räpäyttää niin lyhyessä ajassa!
Harmittelimme, kun rallista puutui Novikov, rusinamestari, mutta kyllähän me suomalaisetkin osasimme. Juho Hänninen ajoi hyvin, vaikka kaatoikin autonsa katon kautta ympäri, aika rusinana pyöri Suninenkin, josta varmaan kuullaan vielä, ongelmia renkaanvaihdossa oli Ketomaalla ja mieliin kannattaa panna ainakin tälle rallikatsojalle uusi nimi Haapamäki.
Pölyä oli helteisessä ilmassa paljon. Kampa ei kulkenut hiuksissa, ja kun näitä pölyjä suihkussa sitten huuhteli, niin voinpa melkein vannoa, että lattialle valui kuravettä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *