Siirry suoraan sisältöön

Kivijärven rannalle yhteiseksi iloksi

Kivijärvi kuntoon – Kuuksenenselän kunnostushanke tempaisee perjantaina Jalkosalmen rannassa kello 18-20.

Järven tilaan perehdytään Jalkosalmen taukopaikalla.

Järven tilaan perehdytään Jalkosalmen taukopaikalla.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen Kivijärven tilasta kiinnostuneet yksityiset henkilöt, yhteisöt ja viranomaiset, joilla on yhteisenä huolena Kivijärven veden laatu ja valuma-alueiden kunto.

Tilaisuudessa keskustellaan eri mahdollisuuksista järven tilan parantamiseksi. Paikalla on useita asiantuntijoita ja hankkeen tukijoita.

Tuuliaisen säätiöstä paikalla on  Risto Kiljunen, Kalatalouskeskuksesta Aarno Karels ja Vesa Tiitinen, Saimaan Vesi- ja ympäristötutkimuksesta Pentti Saukkonen.
Tapahtumassa lisäksi keruutuotetarkastaja Martti Hakala auttaa tunnistamaan sieniä. Lapsilla on mahdollisuus mato-ongintaan.

Esillä ovat myös ruovikon niittokone, lauttanuotta ja vesimönkijä.

Tilaisuuden jälkeen jatketaan kello 20 tanssilla Jalkosalmen lavalla. Orkesterina Muistelo-orkesteri & Pety.
Ranta-alueelle vapaa pääsy, tansseihin 1pääsymaksu on 15 euroa. Tapahtumasta saatava tuotto käytetään valuma-alueiden kunnostukseen.

1 kommentti artikkeliin “Kivijärven rannalle yhteiseksi iloksi”

  1. Hei!

    3.8.2015 Eräs Kotalahtelainen majoitusyrittäjä jonka oma paikka oli jo täynnä neuvoi ystävällisesti kahta väsynyttä pyöräilijää leiriytymään Jalkosalmen taukopaikan nurmikolle. Paikka olikin luonnonkaunis ja siisti – vaikutti mukavalta paikalta yöpyä tilapäisesti.

    Toisin kävi. Kaksi tyyppiä terrorisoi koko järven rauhaa vesiskootterilla jatkaen myöhään iltaan. Ja luultavasti kun eivät enää pysyneet skootterin kyydissä jatkoivat samaa hommaa moottoriveneellä pitkin yötä. Rannalla raikasi musiikki.
    Me olimme liian väsyneitä että olisimme pakanneet kamat ja siirtyneet muualle joten jäimme siihen ja kärsimme.
    Harmi, hieno paikka ja hienoa että paikalliset pitävät siitä ilmeisesti itse huolta. Eniten käy sääliksi niitä ihmisiä jotka omistavat mökin/asuvat saman järven rannoilla ja joutuvat kuuntelemaan tuota turhaa mekastusta luultavasti vähän väliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *