Siirry suoraan sisältöön

Päästiinköhän Loviisassa ennätykseen..

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Vaalivirran sisarukset tapasivat jälleen syystunnelmissa tällä kertaa Ruotsin-siskon Hilkan järjestämiin kekkereihin Juornaankylän-siskon Maijan luona.

Loviisassa oli katettu ennätyspitkä pöytä - ei kuitenkaan sisaruksille.

Loviisassa oli katettu ennätyspitkä pöytä – ei kuitenkaan sisaruksille.


Ennen varsinaisia syöminkejä ja illanistujaisia käytiin tutustumassa Loviisan vanhoihin taloihin, joihin myös Savitaipaleen kotiseutuyhdistys oli tulossa retkeilemään.

Loviisahan on kaunis vanha kaupunki, jossa vanhaa on arvostettu ja säilytetty, mitä ei voi ainakaan Lappeenrannasta sanoa. Pienet kujat ja todella kauniit ja siistit vanhat talot, suuret puistot ja se kirkko keskellä katua!

Oppaamme Maija osasi kertoa Loviisasta todella mielenkiintoista historiaa, olihan hän asunutkin siellä monia vuosia. Hauska yksityiskohta oli esimrrkiksi kaunis kirkkopuistikko, jossa on filmattu tämä Valion mainos, jossa pojat pelaa jalkkista. Tarkemmin tuo pitää nyt mainoskin katsoa.
Näimme myös valtavan pitkän pöydän), joka ensin näytti vain aidalta, mutta Maijapa tiesi kertoa, että siihen iltamyöhään tulee ruokapidot: yriteään tehdä maailmanennätys pitkääkin pitemmällä pitopöydällä!

Meillä kuitenkin oli omat pidot odotettavissa, joten emme tulleet enää takaisin tätä ihmettelemään. Ajelimme myös Sahalahteen, jonne oli tehty suuria rakennussuunnitelmia vähän Savitaipaleen tornitalon tai muitten seutukunnan hurjien suunnitelmien malliin. Ihmettelimme matalaa rantamaa, jolle oli suunniteltu vaikka minkälaista pilvenpiirtäjää ja muuta yltiöpäistä vanhan sahan myrkkyjen päälle.
Siellä kuitenkin näimme ruokailemassa valkoposkihanhia, ja meren yllä kaksoissateenkaaren, oi miten kaunista!

kaksoiskaari
Vähän matkan päässä huomasimme, että meri oli vastarannalta aivan kuin jäässä, ja tietty se sateenkaari jälleen. Valkoinen osoittautui kuitenkin pintaveden kuohuksi, vastarannalta lähestyi hurjaa vauhtia aivan hirmuinen vesikuuro, hyvä että ehti alta pois tämän kuvan otettuaan.

kaari
Ajeltiin vielä koko porukalla Lahden Radio-ja TV-museossa, ja jo perinteeksi muodostuneena tapana käytiin esivanhempien haudalla, tällä kertaa Levolla Ukkovaarin (Jalmari Vaalivirta) ja Isoäidin (Hilma Vaalivirta os. Toropainen) haudalla. Kuvassa kuudesta sisaruksesta viisi , vasemmalta Pekka Vaalivirta Savonlinnasta, Matti Vaalivirta Kaipiaisista, Sirkka-Liisa Vaalivirta Savitaipaleelta, Hilkka Vaalivirta Boråsista ja Maija Fabritius Juornaankylästä. Valitettavasti Kotkan-sisko Eeva Uski ei tällä kertaa päässyt mukaan tapaamiseen.

vaalivirrat

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *