Siirry suoraan sisältöön

Yhtä monta kurssilaista kuin lintua

Teksti ja kuva: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen kansalaisopiston innokas lintukurssi seurasi  lauantaina olematonta syysmuuttoa Lepänkannon lahdella.

Välillä ehdittin makkaratulille. Kurssin vetäjä (edessä) seuraa tipulinnun lentoa.

Välillä ehdittin makkaratulille. Kurssin vetäjä (edessä) kuuntelee tiaisparven tirskutusta.

Markku Paakkisen vetämälle retkelle osallistui kymmenkunta henkeä, eikä lintulajejakaan paljon sen enemmän saatu, laskentatavasta riippuen 10-12. Jos kirkonkylän linnut mukaan otettaisiin, niin harakoineen ja naakkoineen olisi mennyt reilusti yli.

Muutama alli keinahteli aurinkoisilla laineilla, syysruska kirjavoitti tyyntä lahdukkaa ja makkanpaistosavut leijailivat kevyinä metsän siimekseen. Kanahaukka lensi matalalla lähes vedenpintaa viistäen, ja lokit viipyilivät vielä saarien rantamilla.

Retken kruunasi lopulta esiaikuinen merikotka, jonka liitolentoa kaarroksineen saatiin ihailla pitkään, kun se matkasi poikki Kuolimon. Liekö ollut sama kotka, joka läpsytteli kohtalaisen matalalla Kaijanlahden päällä sunnuntaina aamupäivällä.

Seuraavan kerran tavataan uuden retken merkeissä ensi lauantaina Savitaipaleen vesitornilla kello 9.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *