Siirry suoraan sisältöön

250 ennakkoääntä – loput sunnuntaina

Lemin seurakuntavaaleissa on 250 äänioikeutettua jo äänestänyt. Muilla noin  1.500:lla on tilaisuutensa ensi sunnuntaina, isänpäivänä.

Äänestyspaikka on seurakuntasali.

Äänestyspaikka on seurakuntasali.

– 248 ääntä on tarkka luku tähän mennessä, mutta vielä voi posti jonkun tuoda, kertoi vs. toimistosihteeri Päivi Pokkinen perjantaina aamupäivällä.

Luku on suurempi kuin viime vaaleissa, jolloin 204 äänesti ennakkoon.

Prosentteina ennakkoäänestäneet ovat hieman alle 12 prosenttia 2.099 äänioikeutetusta.

Viime kerralla koko vaalin äänestysprosentti oli 23. Siihen pääsemiseksi sunnuntaina tarvitaan sunnuntaina enää 235 ääntä. Eväitä näyttäisi olevan enempäänkin..

Äänestyspaikkana

seurakuntasali

Aikaisemmasta poiketen vaali pidetään nyt kokonaan seurakuntasalissa, ei ollenkaan kirkossa.

– Nykysäädösten mukaan vaalin on alettava tasan kello 11, mihin kirkossa ei jumalanpalveluksen jälkeen välttämättä päästä. Ja nyt ei tarvitse vaalia ollenkaan pitää kirkossa, Pokkinen kertoo.

Vaalin pitäminen yhdessä paikassa on helpompaakin, ja tietoliikenneyhteydet ovat seurakuntasalissa äärellä.

– Kello 11 ovat vaalivirkailijat valmiina ja kahvipannu kuumana. Koko päivää ei kahvitarjoilua äänioikeutetuille ole, mutta alkuvaiheessa kyllä, hän toteaa.

Äänestämässä voi käydä kello 20:en saakka. Ääntenlaskua nopeuttaa se, että ennakkoäänet voidaan laskea jo vaalin aikana.

Lemin kirkkovaltuustoon on ehdolla 30 henkeä kahdella listalla. 15 heistä valitaan. Ehdokaslistojen yhdistelmä löytyy täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *