Siirry suoraan sisältöön

Jouluisia juttuja Savitaipaleella

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Voi ihme miten lähellä onkaan jo joulu! Vaikkei sitä tässä vesisateessa ja hernerokkasumussa aina huomaakaan, niin tontut kyllä jo hiippailevat nurkissa.

Rita Siivo järjestelemässä joulupöytää Tuliniekassa.

Rita Siivo järjestelemässä joulupöytää Tuliniekassa.

Ainakin viikonloppu on niin täynnä joulutapahtumia, että minneköhän täällä Savitaipaleella oikein askeleensa suuntaisi.

Heti tänään perjantaina kirkonkylän koulun viidesluokkalaiset  avaavat joulun myyjäisillä torilla kello  17-19  – niistä ei voi pois olla tietenkään. Ja huomenna lauantaina 29.11. kello 10-13 seurakuntakodilla on lähetysmyyjäiset. Siitä vasta varsinainen touhu sitten alkaakin, sillä lähes samaan aikaan , kello 10-16 on myös Pitäjäntuvan, Piilipuun, Savitaipaleen Kukka ja Hautaus Ky:n ja Tuliniekan tunnelmallinen joulunavaus joulurasteineen.

joulunavaus

Idea on sellainen, että rastilomakkeeseen saa kuittauksen  näistä paikoista samalla, kun voi halutessaan lounastaa, hakea kukka-asetelmat tai kynttilät ja muuta mukavaa pikku puodeista Pitäjäntuvalta. Ja sitten ei muuta, kun lomake viimeisen paikan laatikkoon, ja odottamaan mukavia tuotepaketteja!
Mäntyperälle taas laitetaan esille kotitekoisia joulukalentereita vuosien varrelta.

Vanhin lienee tämä yli 30 vuotias (kuva) tähtitaivas ajalta, jolloin perhe asui niin pienessä mökissä, ettei seinätilaa ollut.

Vanhin lienee tämä yli 30 vuotias (kuva)
tähtitaivas ajalta, jolloin perhe asui niin pienessä mökissä, ettei seinätilaa ollut.

Niinpä kalenteri sai paikan katossa, ja joka päivä siitä sai pudottaa yhden tähden ohuen langan varaan roikkumaan. Mukavasti ne heilahtelevat vähäisessäkin ilmavirrassa.

Esillä on myös ulkona tonttupolulla olleita kalentereita, sekä Mummokuningattaren värityskuvasatukalenteri, joka aukeaa tänä vuonna taas täällä Lemin Kirjavassa, mutta sattaa tulla vastaan muuallakin seutukunnalla.

Joulukalenteri-näyttely on esillä loppiaiseen asti sopimuksen mukaan tai aina kun ollaan kotona os. Survajantie 1351, Heituinlahti puh. 050-5373903

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *