Siirry suoraan sisältöön

Eukkomamma jo allekirjoitti

Lemin kaupoissa, pankeissa ja kunnantalolla on allekirjoitettavana vetoomus, jossa vaaditaan laboratoriopalvelujen säilyttämistä ennallaan.

Ensimmäisen allekirjoittajan ja vetoomuksen alulle laittajan nimi taisi olla Ossi Poskiparta. Kiitos vain hänelle nopeasta toiminnasta, sillä kovin salassa ja hiljaisuudessa on Malla-auton ajattamista laboratorion paikalle valmisteltu. Kolmen kuukauden koeajastakaan ei tunnu kukaan tietävän sen tarkemmin.

Eksoten verkkosivuilla uusi laboratorion menopeli on kuin haamu: Kun laittaa haun Malla, ainoa viite tulee Lemin laboratorioon viitaten: ”Malla-auton aikataulu päivitetään myöhemmin”. Mutta kun kohteen klikkaa auki, tuokin maininta häviää.

Kummituksiakin vastaan kannattaa taistella, sillä jos auto todella on totta, ei voi kuin ihmetellä. Ihmetellä mitä iloa on pyörillä olevista palveluista, jos vieressä on lämmin huone riittävine sisäodotustiloineen. Ihmetellä, mitä tekee lääkärillä, jos ei ole jokapäiväistä laboratoriota. Ihmetellä kuinka monta kuorma-autokortillista laboratorionhoitajaa sosiaali- ja terveyspiirillä on. Ihmetellä, miksi kokeilla, kun tuloksen – palvelujen huononemisen – tietää jo etukäteen.

Kun tietoa ei ole, voi vain epäillä. Epäillä, että seuraavana vuorossa on lääkäripäivien vähentäminen. Epäillä, että hyvinvointiasemalla hyvä vähenee edelleen. Epäillä, että häviää koko asema ja jäljelle jäävät vain mallut ja mallat.

Mutta ei mennä asioiden edelle. Sen sijaan allekirjoitetaan vetoomus. Ei suostuta koekaniineiksi. Uskotaan, että tolkku voittaa.

Eukkomamma jo allekirjoitti.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *