Siirry suoraan sisältöön

Lemi tyrmää Malla-laboratorion

Lemin kunnanhallitus ei hyväksy Eksoten suunnitelmaa korvata hyvinvointiaseman laboratoriota Malla-autolla, ei edes kokeiluluontoisesti.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri on hankkimassa liikkuvaa laboratoriota, Malla-autoa. Autolla olisi tarkoitus korvata myös Lemin hyvinvointiaseman kiinteä laboratorio.

Kunnanhallitus tyrmää Eksoten suunnitelmat. Kannanotossaan Eksotelle kunnanhallitus katsoo, että muutos vaarantaa ja heikentää hyvinvointiaseman, Palolakodin ja kotihoidon palveluja. Se voi vaarantaa myös Lemin lääkäripalveluja. Kunnalle liikkuvasta laboratoriosta tulee lisäkustannuksia, kunnanhallitus uskoo.

Jo tämän vuoden puolella kokeiluluontoisesti käyttöön otettava Malla-palvelu on kunnanhallituksen mukaan täksi vuodeksi solmitun palvelusopimuksen vastainen, toimeen pantuna sopimusrikkomus. Kunnanhallitus ei hyväksy muutosta laboratoriokäytäntöihin. Se  ilmoittaakin, että se ei allekirjoita kyseisen muutoksen sisältävää palvelusopimusta.

Lemin Kirjavan saamien tietojen mukaan kiinteä laboratorio hyvinvointiasemalla suljettaisiin 19. joulukuuta, minkä jälkeen Malla-auto kävisi kirkonkylässä kahtena päivänä viikossa.

Nykyisellään laboratoriossa otetaan näytteitä jokaisena arkipäivänä. Laboratorionäytteet kuljetetaan analysoitavaksi Lappeenrantaan samalla kyydillä kuin Heili-kirjaston vaihtokirjat. Malla-autoon ei kirjoja oteta, vaan kirjasto joutuu ajamaan erikseen.

Myös Lemin vanhusneuvosto vastustaa kiinteän laboratorion korvaamista Malla-autolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *