Siirry suoraan sisältöön

Lumi jouluisti maiseman

Nyt sitä on, lunta. Lauantainen lumisade laittoi maiseman uusiksi, jouluisaksi,

Puut ja pensaat saivat kunnon lumikuorman

Puut ja pensaat saivat kunnon lumikuorman

Eukkomamma otti lumen vastaan lauantaina aamusta maantiellä. Ensin Uimintiellä ja Taavetintiellä, sitten Kuutostiellä.

Uimintien lumisuus kävi laatuun, samoin Taavetintien pöppyrä. Mutta ei varmaan navigaattorikaan tiennyt, kuinka hyvin ennusti, kun kaksi kilometriä ennen Taavettia alkoi varoitella huonosta kelistä.

Oli nimittäin aikamoinen yllätys, kuinka hitaasti tienpito maakunnan valtaväylällä reagoi jo päiviä ennen ennustettuun myrskyyn ja lumisateeseen. Talvi oli liki täydellisesti yllättänyt tienpitäjän.

Aamupäivällä kohti Kouvolaa ajettaessa ei valtatien auraajia tai auraamisen jälkiä näkynyt. Yksityisteiden liittymissä kyllä traktorit linkoineen ahkeroivat, ja Kouvolan keskustasta valtatielle putkahti joitakin katuverkkoa auraavia autoja.

Mutta valtatielle sai lumi kerääntyä. Edes puolentoista tunnin säätauko Veturissa ei tilannetta helpottanut, päinvastoin. Kaikista lumisin ja uraisin perunapelto tie oli Korian kohdalla, vaikka oltiin jo iltapäivän puolella. Elimäen maisemissa viimein helpotti: tie oli aurattu ja suolattu, vain kaistojen välissä oli sohjoista lunta.

Illalla palatessa oli enimmäkseen jo sulaa Kouvolan ja Lappeenrannankin välillä. Mutta vielä oli sohjopenkkoja, joista jokunen auto oli saanut kimmokkeen ojaanajolle.

Muutaman kerran tuli pohtineeksi, mitä hyötyä on odottaa ja odottaa isoa Kuutostien remonttia, kun nykyistäkään ei pystytä pitämään kunnossa. Vai ovatko kunnossapitorahat jo lopussa? Vai taito lumettomina talvina kokonaan unohtunut?

Kotiin kuitenkin päästiin hyvin ja omaa pihatietä kolaamaan.

Ja nyt aamulla eukkomamman oli pakko ottaa kamera ja kuvata jouluista pihamaata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERATarinaan lisätty yksi kappale 17.30.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *