Siirry suoraan sisältöön

Museonmäen Tonttupolku kutsuu joulun tunnelmaan

Huomenna unnuntaina 7. joulukuuta käy kotiseutumuseolla iloinen ja  jännittävä vilinä ja vilske.

Museon lyhdyin ja roihuin valaistuun pihapiiriin tulee joulupukki muoreineen Niko-porolla. Kymmenet tontut taapertavat punaisissa koltuissaan. -Tunnelma on kuin vanhan ajan joulusadusta ja olet ihan kuin Korvatunturilla, lupaa kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko.
Museonmäen portilla Lumikuningatar tervehtii vierailijat ja toivottaa tervetulleiksi. Polun varrella tapaa joulupukin ja tonttuja arkiaskareissaan. Osa tontuista lukee lapsille, leikkii ja laulaa heidän kanssaan. Kirjuritonttu kerää muistikirjaansa lahjatoiveita. Pukin ja muorin kotitalon ikkunoista voi seurata muorin, kotitontun ja saunatontun jouluvalmisteluja.
Ladon puodissa tontut myyvät jouluisia leivonnaisiaan, mm. piparkakkutaloja, kakkuja ja muita makeita sekä suolaisia tuotteita. Aittoihin tontut ovat varanneet yllätyksellisiä pukinpaketteja. Paketin omistajaksi pääsee lunastettuaan kahden euron arvan eli jokainen arpa voittaa. Jos hyvä tuuri käy, voi saada oikein ison paketin!
Lämpimässä museotuvassa myydään puu-uunissa valmistettua herkullista joulupuuroa ja -torttuja sekä lämpimiä juomia. Museon puodista voi täydentää pukinkonttia Lemin käsityöläisten tuotteilla.
Tonttupolku on avoinna sunnuntaina 7.12. kello 16 – 18, osoitteessa Vainikkalantie 6, Lemi.
Polulle on vapaa pääsy. Sen tarjoavat jo 7. kertaa Lemin kotiseutuyhdistys ja Iitiän martat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *