Siirry suoraan sisältöön

Lemin näytelmät täysille katsomoille

Lemi Nuorisoseuran näytelmäryhmän esittämiä näytelmiä kävi viime vuonna katsomassa 3.920 katsojaa. Tapiolan täyttöaste nousi 98 prosenttiin.

Pastori Jussilainen ottaa taas lauantaina yhteen vanhoillisten kylänmiesten kanssa. Rooleissa muiden muassa Aira Grén (vas.), Arto Heimonen, Jari Kapiainen ja Pentti Kauppi.

Pastori Jussilainen ottaa taas lauantaina yhteen vanhoillisten kylänmiesten kanssa. Rooleissa muiden muassa Aira Grén (vas.), Arto Heimonen, Jari Kapiainen ja Pentti Kauppi.

Tapiolan seuratalon näyttämöllä Lemin kirkonkylässä esitettiin Sami Sivosen ohjauksessa alkuvuodesta näytelmä Naistenhurmaajat, jonka 15 esitystä keräsi 2.570 katsojaa. Viime vuoden lopulla niin ikään Sami Sivosen ohjaaman Pastori Jussilaisen kymmenessä esityksessä kävi 1.350 katsojaa.

Kaksi Naistenhurmaajan näytöstä esitettiin kesällä Simpeleen kesäteatterissa, siellä katsojia oli 120.

Kun Tapiolan teatteriin mahtui kerralla noin 160 katsojaa, täyttöasteeksi saadaan huikeat 98 prosenttia, laskee Markku Peutere, yksi harrastajanäyttelijöistä.

Edellä olevissa luvuissa ei ole mukana Sami Sivosen ohjaama lastennäytelmä Prinsessa ja kerjäläistyttö, jonka kuudessa esityksessä oli noin 500 katsojaa.
Pastori Jussilaisen esitykset jatkuvat kevään korvalle. Seuraava esitys on jo lauantaina  17. tammikuuta.

Näyttelijät ovat harrastajia, jotka eivät saa palkkaa. Ohjaajat ovat olleet alan ammattilaisia. Lisäksi mukana on ollut suuri joukko talkooväkeä monissa tehtävissä, jota ilman menestystä ei olisi ollut.

Vuosien varrella ei ainuttakaan esitystä ole peruttu sairastumisten takia. Kuumeessa ja kivuissakin harrastajat ovat esityksiä vetäneet, jotta yleisö saa sen mitä heille on luvattu.

Näytelmät ovat kuuluneet 122-vuotiaan seuran perustoimintoihin. Pääsylipputuloilla pidetään yllä omaa seurantaloa Tapiolaa  ja rahoitetaan seuran toimintaa.

Jussilaisen esityspäivät ja -ajat kerrotaan nuorisoseuran omilla sivuilla.

1 kommentti artikkeliin “Lemin näytelmät täysille katsomoille”

  1. Erkki Lintunen

    Edellisen kerran Lemin pappi oli tiernapoikana. Nyt Jussilaisena. On siellä papistoa, vaikka seurakunta on pieni! Mukavaa todeta, että Lemi on kulttuuripitäjä myös – ja edelleenkin – teatteriharrastuksen merkeissä. Hyvää jatkoa! toivottaa entinen, mieleltään myös nykyinen lemiläinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *