Siirry suoraan sisältöön

Paluu arkeen

Vielä on keittiönkaappien ovissa joulukortteja ja ulkovaloseppele paikoillaan, valottomana. Muuten on eukkomamma jo pyhistä päässyt, suklaatkin on syöty.

Alkaneen arkisen työn äärellä eukkomamma on miettinyt muun muassa kouluja. Koulujen huonosta sisäilmasta kirjoitetaan maakunnan eri kulmilta. Vanhemmat huolestuvat lastensa oireista, joihin usein syy löydetään opinahjosta.

Viimeksi tällainen uutinen on kuultu Taipalsaaren Vehkataipaleesta. Isointa kohu on ollut Ruokolahden kirkonkylän koulusta, jossa vanhemmat julistivat koululakon vauhdittaakseen kunnan päätöstä väistötiloihin siirtymisestä.

Siihen nähden Lemin todella iso päätös purkaa Kuukanniemen koulu syntyi rivakasti. Samoin väistäminen Koulukeskukseen, missä oppilaat ja opettajat ovat mahtuneet yhdessä työskentelemään, vaikka tiukkaa varmasti on koko ajan. Oppilailla on kuitenkin ollut koko ajan opetusta ja opettajillakin työpaikka – eivätkä vanhemmatkaan ole ainakaan näkyvästi protestoineet.

Mitä Kuukanniemeen rakennetaan puretun tilalle, tuntuu vaikeammalta päätökseltä kuin itse purkaminen. Valtionavun epääminen hankkeelta antoi lisäaikaa ja vapaammat kädet. Lisäaika on jo käytetty, kovin kauan ei päätöstä enää voida lykätä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *