Siirry suoraan sisältöön

Pihabongaus kutsui lapsia Hyrkkälään

Teksti: Sirkka-Liisa  Vaalivrta

Ja hyvin kutsuikin! Matti ja Päivi Pihamo olivat panostaneet täysillä päivään. Nuotiopaikka oli laitettu makkaranpaistoa varten pihakalliolle, mäenlaskua saattoi harrastaa hurjassa mäessä.

Kaiken huippuna valjaisiin laitettiin Eevi Pihamon Jaska-aasi, jonka rekeen pääsivät niin isot kuin pienetkin. (kuva Sari Ramula).

Kaiken huippuna valjaisiin laitettiin Eevi Pihamon Jaska-aasi, jonka rekeen pääsivät niin isot kuin pienetkin. (kuva Sari Ramula).

Muihinkin pihan eläimiin pääsi tutustumaan, vain kissa taisi kirmaista sisälle jo ensimmäisten vieraiden tullessa. Talon koirat saivat kavereikseen kaksi lumenvalkoista pörrökoiraa, joten vauhtia piisasi.
Sää oli mitä parhain, muutama aste pakkasta. Tosin pilvinen sää ei näyttänyt edes punatulkun punaista kuuraisen koivun latvasta, harmailta näyttivät kaikki.

Väkeä oli todella saapunut mukavasti seuraamaan tätä juhlabongausta, olihan tämä järjestyksessä jo kymmenes, vaikkakin tässä nyt ensimmäinen ihan lapsille suunnattu. Kokeilu siis. Aikuisia oli Eino Pihamon laskennan mukaan 14 ja lapsia 10.
Tarkoituksena Pihabongauksessa on tarkkailla tunnin ajan jossakin paikassa lintuja, ja laittaa ylös jokaisesta lajista suurin yhtä aikaa paikalla oleva määrä. Kesken makkaranpaiston Eino kysyy, että otetaanko kalkkunat ja kanatkin, mutta päätettiin, että otetaan nyt vaan nämä ulkolinnut.

Ja kyllähän me niitäkin saatiin, hömötiaisia 2, talitiaisia 15, sinitiaisia 20, punatulkkuja 7, yksi varpunen, kaksi kuusitiaista, mustarastas ja kaksi korppia.Ja paljon riemunkiljahduksia ja punaisia poskia!

Toivottavasti tapahtumalle saadaan jatkoa,kiitos vaan kovasti talon väelle ja kaikille mukana olleille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *