Siirry suoraan sisältöön

Kerran vielä kanttorin kanssa

Lemin kirkkokuoro konsertoi vielä kerran läkkeelle siirtymässä olevan kanttori Kari Pettisen johdolla. Konsertti on sunnuntaina 15. helmikuuta kello 15 Lemin kirkossa.

Kari Pettinen johtaa vielä kerran Lemin kirkkokuoroa.

Kari Pettinen johtaa vielä kerran Lemin kirkkokuoroa.


Konsertti alkaa Jacques Berthierin säveltämällä Taizé-laululla Jeesus on juhlariemu. Muuna ohjelmistona kuullaan mm. Tapani Rautasuon Jumala on suuri rakkaus, Ossi Elokkaan Isänmaan rukous sekä Jari Jakoleffin Amen.

Konsertissa kuullaan myös kaksi Ave Mariaa, joiden säveltäjinä ovat Michal Lorenc ja Giulio Caccini. Lopuksi, ennen yhdessä laulettavaa kiitosvirttä, kuullaan Dietrich Buxtehuden kantaatti Ken meiltä riistää isän rakkauden. Kantaatti on sävelletty kuorolle, solistille ja soitinyhtyeelle.

Ohjelmistossa oleviin sävelyksiin Kari Pettisellä liittyy jotain henkilökohtaista. Pienet tarinat tai kommentit on kirjattu konsertin ohjelmalehtiseen. Buxtehuden kantaatista Pettinen muistelee, että 1960-luvun alussa nuoret kanttoriopiskelijat komennettiin laulamaan basso- ja tenoriääniä Kuopion tuomiokirkon poikakuoroon. Kuorossa oli ankara kuri, mutta sen avulla saatiin harjoitettua, esitettyä ja radioon nauhoitettua kyseessä oleva kantaatti.
– Se oli ensimmäinen tutustuminen teokseen ja nyt viimeinen, Kari Pettinen toteaa.

Konsertin soolo-osuudet laulaa  Inna Heikkilä. Soitinyhtyeessä soittavat Milka Laine, viulu; Alina Martikainen, viulu; Susanna Syrjäläinen, sello; Pentti Vesala, basso. Urukuja soittaa Seija Tapanainen.

Pieni päiväkonsertti Lemin kirkossa sunnuntaina  15.2. kello 15.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *