Siirry suoraan sisältöön

Musiikkijuhlilla lauletaan kirkossa ja Tapiolassa

Lemin musiikkijuhlien teema ensi kesänä on Tässä ja nyt. Vahvasti laulupitoinen festivaali pidetään torstaista 30. heinäkuuta sunnuntaihin 2. elokuuta.

Ferdinand-härkä viihdyttää lapsia pienoisoopperassa lauantaina 1.8. Kuva: Reeta Maalismaa.

Ferdinand-härkä viihdyttää lapsia pienoisoopperassa lauantaina 1.8. Kuva: Reeta Maalismaa.

Juhien avajaiskonsertissa kirkossa torstaina 30.7. kuullaan Gioachino Rossinin Pieni Juhlamessu vuodelta 1863. Konsertin solisteina ovat sopraano Hanna Rantala, tenori Jussi Myllys, baritoni Arttu Kataja ja juhlien taiteellinen johtaja, mezzosopraano Niina Keitel.

Hanna Rantala.

Hanna Rantala

Jussi Myllys

Jussi Myllys

Säestäjinä ovat pianisti Manuel Lange ja harmonia soittava Maarit Peltoniemi. Kuoroksi saapuu Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Viva Vox -kamarikuoro.

Viva Vox

Viva Vox

Perjantaina kuullaan Tapiolassa huumorimusiikkia, kun baritoni Jouni Bäckström ja tenori Petri Bäckström esittävät brittiläisen musiikkikomedian Jukka Nykäsen pianosäestyksellä.

Lauantaina ohjelmistossa on lied-konsertti. Jussi Myllys laulaa Sibeliuksen, Straussin, Beethovenin ja Kasken musiikkia Manuel Langen säestyksellä.

Manuel Lange. Kuva: Astrid Ackermann.

Manuel Lange. Kuva: Astrid Ackermann.

Lapsille lauantai tarjoaa lastenoopperan. Ferdinan-härkä -oopperassa esiintyvät sopraano Mia Heikkinen, viulisti Siljamari Heikinheimo, pianisti Salla Karakorpi ja kertoja Tarja Nyberg. Ooppera on suunnattu erityisesti 3-6-vuotiaille.

Vanhemmille lapsille ja nuorille esiintyvät maakunnan nuoret muusikot. Paikkana on uusittu Vanha pappila.

Päätöskonsertti pidetään sunnuntaina kirkossa. Näyttelijä Susanna Haavisto, säveltäjä ja pianisti Anna-Mari Kähärä ja sellisti Lea Pekkala kertovat lauluin elämän arjesta, joka naurattaa ja itkettää.

Luvassa on myös ilmaistapahtumia, muun muassa kesätorilla.

Ohjelmistosta, esiintyjistä ja lipuista enemmän musiikkijuhlien omilla verkkosivuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *