Siirry suoraan sisältöön

Pehmeää villaa ja saippuavettä

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen Pitäjätuvalla tehdään taidetta. Sari ja Paula Kouki ovat keraamikkoja, ja Paulan mies Miika huovuttaa. Toisaalta tuntuu, että kaikki tekevät vaikka mitä muutakin, eivätkä ideat näytä loppuvan ollenkaan.

Miika Kouki opastaa pieniä huovuttajia.

Miika Kouki opastaa pieniä huovuttajia.


Luonnonsuojeluyhdistyksen kevätkokouksen väelle oli tarjolla myös huovutusoppia. Kokouksen aikana.

Vanamon kolme pientä prinsessaa pyörittelivät innokkaasti villapalloja, "pussittivat" niitä sitten , kun niitä oli saippuavedessä ensin  kasteltu .

Vanamon kolme pientä prinsessaa pyörittelivät innokkaasti villapalloja, ”pussittivat” niitä sitten , kun niitä oli saippuavedessä ensin kasteltu .

Varovaisuutta tarvittiin, kun pienin sormin piti terävällä neulalla  pistellä pöllön silmät paikoilleen, Ella tekee tässä tarkkaa työtä.

Varovaisuutta tarvittiin, kun pienin sormin piti terävällä neulalla pistellä pöllön silmät paikoilleen, Ella tekee tässä tarkkaa työtä.

Kiesin Anna-Liisa ja tytär Elina Mekki saavat myös tarvitessaan neuvoja. Tässä valmistuvat pääsiäistipu ja kissa.

Kiesin Anna-Liisa ja tytär Elina Mekki saavat myös tarvitessaan neuvoja. Tässä valmistuvat pääsiäistipu ja kissa.

 
Miika Kouki on koulutukseltaan artesaani, huovutukseen erikoistunut tekstiiliammattitutkinnon suorittanut. Kouluaikana puutöistä sai kuulema tarpeekseen, joten halusi tehdä mieluummin käsitöitä. Välillä innostus hiukan lopahti, mutta aikuisena veti sitten uudelleen alalle.
Yläkerrassa hänellä on työhuone, jossa hän antaa klassista hierontaa. Hän aikoo vielä opiskella perinteistä jäsenkorjausta. Pitäjäntupa on myös perheen koti, siellä asuvat äiti Paula, isä Miika, koulupoika Olavi ja tytär Ella.

Vanha talo ei helpolla lämmintä sisällään pidä,. Hiukan harmittaa, kun kaikki uunit on purettu pois. Muutenkin remonttia saisi koko ajan tehdä. Mutta ulkopuolisesta kapeat käytävät, kallelliset lattiat ja isot ikkunat ovat ihania!

 

Asuintilaan johtavalla käytävällä on suuri huovutustyö, sinisellä pohjalla pulleita vauvoja.

Asuintilaan johtavalla käytävällä on suuri huovutustyö, sinisellä pohjalla pulleita vauvoja.

Työ on kuulema vielä hiukan kesken, mutta tällaisia suurikokoisia töitä on jo monessa paikassa. Esimerkiksi Keski-Suomen liitolla suuri ”Järvitaimen”, Alahovin viinitilalla ”Lemmenlohikäärmeet” ja tässä lähellä Lappeenrannan Kuvataidekoululla ”Karhujen tanssi”. Huovutuksesta löytyy tietoja esimerkiksi sivuilta Filtti.fi, ja taidepajakouki.com.
Miikan huovutus- ja hierontahuoneitten lisäksi  sekä Paulalla että Sarilla on omat työhuoneet. Ystävällisyys ja lämpö huokuu näistä taiteilijoista, jotka mielihyvin avaavat ovensa kaikenlaisille tapahtumille, ja suunnittelevat niitä itsekin. Tässäpä hiukan suuntaa tulevalle kesälle:
Touko-kesäkuussa auki lauantaisin  klo.10-14, lauantaina 27.6. varsinaiset avajaiset klo. 14-16, samalla myös kansantaide yhdistyksen ”ennakko”. La 4.7. on kierrätyspäivä, oma pöytä /ilmainen. POP UP Kahvila Agronomi. 29.6.-lähtien to-pe klo. 11-16. 11.7.-19.7.koko viikon  klo.10-14. 17.-18.7 Kahvila Agronomi, 17.7. Luigin pizzapäivä. 1.8. kierrätyspäivä klo. 10-14, ja lauantaisin auki 10-14. Kesäkausi päättyy tulishowpäivään 29.8, mutta yllätyskursseja saatetaan pitää kaiken tämän lisäksi. Ja talon väki lupaa myös, että kun joku on työhuoneella, niin paikka on käytännössä auki silloinkin…Kannattaa katsoa  esimerkiksi Facebookista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *