Siirry suoraan sisältöön

Juho ja Jussi jatkohaastatteluihin

Lemin kunnanjohtajaehdokkaiden haastattelijat löysivät kaksi ehdokasta, joita haastatellaan koko kunnanhallituksen voimin. Jatkoon tässä suhteessa pääsivät Männtyharjun vt. talousjohtaja  Juho Järvenpää, 30,  ja Sulkavan hallintojohtaja Jussi Stoor, 39.

Hallintotieteiden maisteri Järvenpää on toiminut vuoden verran Mäntyharjun talousjohtajana ja sitä ennen Hartolan hallintojohtajana, Pertunmaan seurakunnan talouspäällikkönä ja Mäntyharjun hallinnon suunnittelijana.

Hollolassa syntynyt Järvenpää kirjoitti ylioppilaaksi Mäntyharjun lukiosta vuonna 2004 ja valmistui hallintotieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2013. Sotilasarvoltaan hän on alikersantti.

Järvenpää on naimisissa, peheessä on neljä lasta. Hänen äitinsä Kristiina Järvenpää toimi joitakin vuosia sitten Suomenniemen kunnanjohtajana ja on nyt Rantasalmen kunnanjohtaja.

Kauppatieteiden maisteri Stoor on ollut Sulkavan hallintojohtajana viisi vuotta, viime vuonna jonkin aika myös vt. kunnanjohtajana. Sitä ennen hän toimi projektipäällikkönä ja projektiassistenttina opinahjossaan Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa.

Lappeenrannassa syntynyt Stoor kirjoitti ylioppilaaksi Lauritsalan lukiosta vuonna 1994, maisteriksi hän valmstui vuonna 2008. Vuonna 2012 hän suoritti johtamisen erikoisammattitutkinnon Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistossa. Myös hän on alikersantti.

Jussi Stoorilla on vaimo ja yksi lapsi.

Järvenpäätä ja Stooria haastattelevat jatkossa koko kunnanhallitus ja kristillisdemokraattien ja sosiaalidemokraattien edustajat. Heistä tehdään myös henkilöarviointi.

Kunnanjohtajan valitsee kunnanvaltuusto, joka voi valinnan tehdä myös muista virkaa hakeneista. Lista hakijoista on Kirjavan aiemmassa jutussa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *