Siirry suoraan sisältöön

Mikä on arvokasta ja missä on sen paikka?

Kaikkea vanhaa ja perittyä ei voi tai halua säiyttää kotona. Missä tavaroiden paikka oin, kysytään ja vastataan Lemin kotiseutumuseolla huomenna tiistaina.

Lemin kotiseutuyhdistys järjestää yhdessä Etelä-Karjalan museon  ja amanuenssi Riina Nurmion kanssa luentotilaisuuden . Illan aikana selvitetään , missä ja miten säilytämme kulttuuriperintöä tuleville sukupolville, kuka säilyttää ja mitä säilyttää. Tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä amanuenssi Nurmiolle.
Kulttuuriperintö on kaikkien omaisuutta, ja säilyttämiseen voivat kaikki osallistua.

– Muun muassa kotiseutuyhdistyksille tarjotaan säilytettäväksi varsin arvokasta perinne-esineistöä,  joiden kohdalla ei aina rahallinen arvo ei ole tärkein vaan se tarina jonka matkan se on tehnyt tähän päivään, kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko ketoo.

Säilyttämisen ja esille laittamisen estää usein tilan puute.

– Tiistain tilaisuudessa tullaankin kysymään, voisiko niin sanottuja eri aikakausien kotimuseoita syntyä maakuntaan? Muutamia  yleisölle avaamattomia harrastuksesta syntyneitä paikkoja Lemillä ja Parikkalassa jo onkin, Haiko kertoo.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja lopuksi kotiseutuyhdistys tarjoaa pulla kahvit. Paikka Lemin kotiseutumuseo, Vainikkalantie 6,  ja aika tiistaina 14.4. klo 18.00

Etelä-karjalan museo ja Riina Nurmio pitävät vastaavan tilaisuuden Rautjärven Simpeleellä ensi viikolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *