Siirry suoraan sisältöön

Lemi 50 minuutissa

Kesä tuo uudistuksia bussiliikenteeseen. Onnibussilla pääsee halvalla neljästi päivässä Lappeenrannasta Helsinkiin ja takaisin. Vakiobussilla pääsee Lemiltä Lappeenrantaan kerran päivässä – mutta ei takaisin.

Bussipysäkeille ei kesällä ole nykyistäkään tarvetta.

Bussipysäkeille ei kesällä ole nykyistäkään tarvetta.

Kas kun ainoan Lemin ja kaupungin välisen bussivuoron aikataulu on sellainen, että se lähtee kello 12 Lappeenrannasta ja on Lemillä 12.30. Käytyään välillä Savitaipaleella bussi on taas Lemillä kello 13.20 ja kaupungissa 13.50.

Lemiltä asioimaan lähtevän on siis varattava yökortteeri kaupungista, jos meinaa bussikyydillä kaupunkimatkansa tehdä. Savitaipaleen suuntaan taas ei kannata lähteä Huttulan kauppaa kauemmaksi, sillä auto kääntyy Savitaipaleen kirkolta heti takaisin. Kaskein thai-ruokakaupassa toki saattaisi ehtiä pistäytymään.

Kun kaupunkiin ei Lemiltä kannata lähteä, jostain on auton kyytiläiset otettava, jotta kannattaa ajaa. Iitiästä ja Keskisenpäästä pääsee toki käymään kirkolla kaupoilla; 50 minuutissa ehtii hoitaa apteekkiasioitakin.

Mutta kaupunkilaiset, jolle tämä kesäinen joukkoliikenne on selvästikin suunnattu, eivät ehkä Lemin kauppojen takia kyytiin hyppää. Pääseehän Helsinkiin halvemmalla. Jotain muuta asiaa pitäisi olla.

Mutta mitä 50 minuutissa Lemin kirkolla ehtii tehdä? Vanhan pappilan valokuvanäyttelyssä ehtii poikkeamaan, vaikka näyttely iso onkin – onhan pysäkki sopivasti kohdalla. Kahvittelun ja käsityöostosten kanssa tekee jo tiukkaa.

Hautausmaalla käyntiin aika riittää, jopa kukkien ostamiseen Lemin kaupoista – lepäähän hautuumassa monen kaupunkilaisen läheisiä.

Säränsyöntiin 50 minuuttia ei riitä. Säräpitsalle ehkä riittääkin, ainakin jos tilaa sen jo etukäteen. Baarissakin on sopivasti lounasaika, joten sitäkin voi suositella. Tai voihan sitä istahtaa rupattelemaan parin tuopin ajaksi muuten vain, kun kerran bussilla on liikkeellä.

Jotta tervetuloa vain Lemille, kaupunkilaiset! Valitettavasti emme voi pitää teitä kuin nuo 50 minuuttia, kun ei ole majoitustilojakaan.

 

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *