Siirry suoraan sisältöön

Paimensaari sai uuden näyttelyn

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Vaikka varsinaiset avajaiset ovat vasta ensi sunnuntaina, niin jo tällä viikolla näyttely Savitaipaleen Paimensaaressa on auki joka päivä klo. 12-18 paitsi maanantaisin aina 16.elokuuta saakka.

Eeva Jokipellolla on näyttelyssä oma huone.

Eeva Jokipellolla on näyttelyssä oma huone.

Ripustuspäivänä kahvituokion aikana saatiin kuulla Matti j. Raution tarinoita taulujensa synnystä. Esimerkiksi  kuistilla oleva  ”Laatokan urut” sai ihan uuden näkökulman tervattuine veneineen ja soivasta veden pinnasta!
Eeva Jokipellon omaan huoneeseen ulee lisäksi vielä tytär Katri Jokipelto ja jo viime vuonna ihastuttanut Joanna Lamberg muutamin töin. Eeva Jokipellolta on mukana sekä värikkäitä tietokonegrafiikkatöitä, videoita, runokirjoja ja muotokuvia.
Toisena miehenä naisvaltaisessa porukassa esiintyy Jasu Rouhiainen, taipalsaarelainen 28-vuotias kuvanveistäjä, joka on mieltynyt abstraktiin taiteeseen. Hän on opiskellut Imatralla kuva-artesaaniksi, ja taiteellista sukua löytyy yllättävän läheltä. Kesken ripustuspäivän hän pinkaisi syömään mummolle ja papalle Savitaipaleen kirkolle. Siellä häntä odottivat Heimo ja Hely Hyrkkänen (joka oli jo mukana alkukesän näyttelyssä, ja ovat myös Gellariassa töineen).

Näytteille tulee muun muassa 25 kiloa painava kipsityö.

Näytteille tulee muun muassa 25 kiloa painava kipsityö.

Samaan aikaan samassa koulussa nuorten kanssa opiskeli  ja valmistui kuva-artesaaniksi myös Pirjo Martikainen.

 Hän tässä esittelee rypistetylle kankaalle maalaamaansa "Tulikukkaa".

Hän tässä esittelee rypistetylle kankaalle maalaamaansa ”Tulikukkaa”.

Lattialla on juurakosta ja kivestä yhdistetty teos ”Liekeissä”. Martikainen valmistui aikanaan Lappeenrannan taideteollisesta kivipuolelta, mutta kun  kiven käsittely on alkanut tuntua raskaalta, hän on alkanut etsiä muita ilmaisu muotoja. Hän asuu lappeenrannassa Karhuvuoressa ja on työskennellyt myös somistajana.
Maarit Vepsä on talolle tuttu monella tapaa, eikä vähiten siksi, että Matti J. Rautio on hänen appiukkonsa. Ja vaikka tämän näyttelyn varsin upeat taulut ovatkin omaperäisiä, niin ehkä hiukan näkyy, että appea on vuosien myötä ihailtu kovin!

Kirkkaaksi kiillotetut alumiinityöt ovat kuin kudottuja tai pujoteltuja kankaita, joissa valot ja värit leikkivät, aivan kuin pienen pieniä peilejä rinnakkain ja päällekkäin. Nämä taulut sopisivat mainiosti nykykodin sisustuselementeiksi.

Ssustus onkin ollut Vepsälle rakasta. Hän on tehnyt visuaalista työtä 25 vuotta Kodinykkösessä, ja vuoden 2012 asuntomessuilla hänen sisustuksensa Villa Adelessa sai ykkössijan yleisöäänestyksessä!
Mielenkiintoista taidetta saadaan myös kaukaa menneisyydestä, sillä kouvolalainen Eila Juuma tuo näyttelyyn lasipinnalle tehtyjä kuvia kalliomaalauksista.

Eila Juuman lasisia kalliomaalauksia.

Eila Juuman lasisia kalliomaalauksia.

Juuma kuuluu kyseiseen seuraan, ja tietoa kalliomaalauksista hänellä  on varmasti paljon. Hän tekee myös kauniita koruja.

Ripustuspäivänä paikalla olleet taiteilijat vasemmalta Jasu Rouhiainen, Maarit Vepsä (taustalla hänen taulunsa) ja Pirjo Martikainen.

Ripustuspäivänä paikalla olleet taiteilijat vasemmalta Jasu Rouhiainen, Maarit Vepsä (taustalla hänen taulunsa) ja Pirjo Martikainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *