Siirry suoraan sisältöön

Jyväskylässä suomalaisjuhlaa

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Sunnuntaina Jyväskylä-rallien viimeisenä päivänä kahteen kertaan ajetulla Myhinpään osuudella varmistui suomalaisvoitto, kun Jari-Matti Latvala pöllytti kilpakumppaninsa oikein kunnolla.

Kannustajia oli runsaasti, joukossa pieniä lapsiakin.

Kannustajia oli runsaasti, joukossa pieniä lapsiakin.

Melkeinpä koko kisan ajan voitto näytti vahvalta, mutta päättyi lopulta reilun 14 sekunnin voittoon Ogierista. Makeaa meille suomalaisille tarjosi myös Esa-Pekka Lappi, joka voitti oman sarjansa tuosta noin vaan, ja oli lopputuloksissa yleisessäkin kahdeksas.
Jyväskylä oli saanut kisan aikana varsin runsaita vesisateita.  Myhinpäässä se näkyi niin, että peltoparkkiin ei autoja juuri voinut päästää, liejua oli niin, että vetoapua tarvitsi niille, jotka pellolle olivat uskaltautuneet. Tienvarsiparkki tarkoitti sitten kilometrien kävelyä katselupaikoille, mutta varsin runsaasti väkeä niille kuitenkin kertyi, mukana paljon ihan pieniä lapsiakin.

Kaurapeltoon  nauhoitettu kulkuväylä leveni rallikansan jaloissa kaksin-kolminkertaiseksi, kun edes polkeentunut vilja ei kestänyt vetelää alustaa jalkojen alla. Heinikkoon kerta toisensa jälkeen kellahva pikkuneiti  oli rapainen ja kurainen niin edestä kuin takaa. Silti tuntui, että kaikki nauttivat ihanasta auringonpaisteesta, sateesta ei ollut tietoakaan.

Joku oli kiivennyt katolle piipun juureen kisoja seuraamaan,  onneksi ei pökertynyt sinne helteeseen.

Joku oli kiivennyt katolle piipun juureen kisoja seuraamaan, onneksi ei pökertynyt sinne helteeseen.

Lopulta edellispäivän sateet kuivuivat tieltä niin, että tässä jo runsaiden kannustushuutojen saattamana Jari-Matti pöllyttää mutkasta tullessaan tietä.

Latvala ja pölypilvi.

Latvala ja pölypilvi.

Ja kun ralliradio kohta kertoi hänen olevan maalissa, helpotuksen huokaus kävi läpi yleisön. Me olemme voittajia!

Tässä toisessa Esa-Pekka Lappi pääsi melkein livahtamaan kuvasta.

Tässä toisessa Esa-Pekka Lappi pääsi melkein livahtamaan kuvasta.

Ei  hänen vauhtinsa sentään miltään sunnuntaiajelulta näyttänyt, vaikka voitto hänellekin oli jo varma. Kiva, kun saadaan tällainen huippukuski maailmalle ikään kuin Lapin-matkailun mainokseksi, vai mitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *