Siirry suoraan sisältöön

Leena Uski on uusi Lemin Esko

Lemin nuorisoseuran puheenjohtaja, Tapiolan seurantalon talonmies, musiikkiyhdistyksen ja monen muun yhdistyksen ahkera talkoontekijä Leena Uski on uusi Lemin Esko.

Leena Uskin toimikausi Lemin Eskona alkoi tänään ja kestää kaksi vuotta.

Leena Uskin toimikausi Lemin Eskona alkoi tänään ja kestää kaksi vuotta.

Sivistyslautakunnan suurena salaisuutenaan varjelema Eskon valinta paljastui, kun Olavi Punkka luovutti tittelin seuraajalleen Lemin maalaismarkkinoilla tänään lauantaina.

-Kuulin itse lautakunnan tekemästä valinnasta joskus keväällä. Ajattelin, että mitä hullua menivät valitsemaan tällaisen vanhan ihmisen, eivätkö nuoremmat olisi olleet veikeämpiä tehtävään, Leena Uski kertoo.

Mutta kun hänelle kerrottiin nimilistoista, kansalaisadressista, jolla valintaa oli vauhditettu, ei tittelistä voinut kieltäytyäkään.

Vuosikymmenten

kokemuksella

Perusteluita ei lautakunnan tarvinnut pohtia, onhan uusi Esko todellinen järjestötyön konkari. Nuorisoseuran toimintaan hän meni mukaan 13-vuotiaana, lähemmäs kuusi vuosikymmentä sitten. Kaksi viimeksi kulunutta vuosikymmentä hän on ollut seuran puheenjohtaja.

– Yhteen aikaan olin seuran sihteeri, kun Klemin Pentti oli puheenjohtajana. Sitten välillä oli hiljaisempi kausi, kun lapset olivat pieniä, mutta jonkin ajan päästä olin uudestaan sihteerinä.

Nuorisoseurantalo Tapiolan kunnossapito on ollut hänen vastuullaan, joten seurasta on tullut melkeinpä eläkeläisen päätoimi.

Mutta ehtii Leena Uski seurakunnan kirpputorillekin avuksi ja monena kesänä hän on vastannut musiikkijuhlalippujen ennakkomyynnistä.

– Tykkään tehdä kaikenlaista, mennä mukaan, vaikka en esillä halua ollakaan. Toimettomana en osaa olla.

Näyttämöllä ja

kulisseissa

Jos joku ei lipunmyyjää muista, niin varmasti muistaa Leena Uskin vakuuttavat roolityöt Tapiolan näyttämöllä. Pienenkin roolin hän saa kasvamaan suureksi, kuten yhtenä Oprin mummoista tai toimittaja Torvelan haudasta nousseena mummona Vaimokkeessa.

Leena Uski on viihtynyt myös kulisseissa kuiskaajana. Ensi talvena hän kuiskaa ainakin osittain näyttämöllä, sillä hänellä on konttoristin rooli Mika Waltarin Miljoonavailingissa.

– Näyttelijöitä on kaikkiaan 16, Minna Pasi ohjaa meitä. Maanantaina kävimme ensimmäisen kerran tekstin läpi, ensi-ilta on kaavailtu kuudenneksi päiväksi marraskuuta, Lemin Esko Leena Uski kertoo.

 

 

1 kommentti artikkeliin “Leena Uski on uusi Lemin Esko”

  1. Paljon onnea Leenalle. En tiennytkään, että olet ollut noin aktiivisesti mukana kulttuurityössä. Tosi hieno homma, jatka samaan tapaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *