Siirry suoraan sisältöön

Lemin Esko julkistetaan maalaismarkkinoilla

Tuleva lauantai on maalaismarkkinalauantai. Museon alueelle odotetaan jälleen tuhansissa laskettavaa markkinakansaa tekemään aitoja markkinaostoksia ja nauttimaan leppeästä tunnelmasta.

Maalaismarkkinoilla myydään perinteisiä, enimmäkseen lemiläisiä käsitöitä ja muita tuotteita.

Maalaismarkkinoilla myydään perinteisiä, enimmäkseen lemiläisiä käsitöitä ja muita tuotteita.

Lisänsä tämänkesäisiin markkinoihin antaa uuden Lemin Eskon valinta. Olavi Punkan kaksivuotinen Esko-kausi on päättymässä ja hän luovuttaa tittelin seuraajalleen. Seuraajan on kunnan sivistyslautakunta valinnut, mutta valinta on salainen lauantaihin  kello 12:en saakka.

Markkinaportit avataan kello 12 ja suljetaan kello 14. Neljän tunnin aikana ehtii ostaa paikallisia käsitöitä ja maalaisherkkuja, herkutella paikan päällä ja palauttaa mieliin vanhoja työtapoja työnäytöksissä.

Uuden savusaunan luona esitellään kasvivärjäystä. Muualla alueella karstataan villaa, tehdään päreitä ja jauhetaan ruista jauhoksi.

Vanhat traktorit esittäytyvät museon sisäänkäynnillä, ja lapset pääsevät ratsastamaan poneilla.

Maalaismarkkinoille on vapaa pääsy. Auto pitää kuitenkin jättää vähän kauemmaksi kirkolle, sillä Vainikkalantie suljetaan museonmäen kohdalta aamulla yhdeksältä. Vainikkalan suunasta kirkolle tulevat pääsevät kiertotietä Riihitien-Museotien-Papinkadun kautta.

Maaseutumarkkinat järjestää Lemin järjestöjen yhteinen järjestöparlamentti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *