Siirry suoraan sisältöön

Lemin koululaiset Kulttuuripolulle

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku osallistuu ministeriön rahoittamaan Kulttuurivoltti-hankkeeseen pilottikokeilulla. Siinä etsitään tapoja, miten pieniin kuntiin saadaan syntymään kunnan omaa kulttuurista ympäristöä ja vahvuuksia esittelevä koulujen kulttuurikasvatusohjelma.

Pilottiin lähtivät mukaan viisi kuntaa, mukaan lukien Lemi. Tänä syksynä esitellään työn tuloksena kolmen kunnan  – Lemin, Taipalsaaren ja Parikkalan uudet –  kulttuurikasvatusohjelmat, Kulttuuripolut. Ne valmistuivat kevään ja kesän aikana kuntien sivistys- ja kulttuuritoimijoiden yhteistyönä.

Myös Savitaipaleen ja Rautjärven Kulttuuripolut ovat tulossa tuota pikaa, kertoo Metkun toiminnanjohtaja Minna Pirilä-Martti tiedotteessaan.

Lemin monipolviseen Kulttuuripolkuun voi kuka tahansa tutustua Metkun verkkosivuilla olevasta Opettajan oppaasta.

1 kommentti artikkeliin “Lemin koululaiset Kulttuuripolulle”

  1. Erkki Lintunen

    TUTUSTUIN Lemin kulttuuripolkuun. Toivon, että sillä polulla on vahvasti edustettuna Lemin ainutlaatuinen kirkko ja Lemin neliääninen virsilauluperinne. Molemmat eivät ole vain historiallista jäännettä, museotavaraa, vaan nykyaikaa ja paikallista, elävää kulttuuria. Akateemikko Kustaa Vilkuna jätti lemiläisille v. 1973 haasteen: ”Pitäkää särä ja neliääninen virsilaulu rinnakkain!” Olin paikalla kuulemassa tätä ja nyt kertomassa sitä eteen päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *