Siirry suoraan sisältöön

Majava metsätöissä Mäntyperällä

Teksti ja kuva: Sirkka-Liisa Vaalivirta
Olinpa siinä pihamaalla omia hommia tekemässä, kun parinkymmenen metrin päässä rysähti. Aivan tyyni ilma, ja suuri haapa rojahti keskelle satupolkua.

isomajava

Majava mokoma! Ja ihan oikeassa paikassa. Satupolulla siinä paikassa jossa ”Paavo-tonttu asuu tässä haavikossa, mutta ei paljon runoja rustaile..”vaan kertoo hirvistä, jäniksistä, majavista, jotka haapaa ravinnokseen käyttävät.

Haavan nimikyltti sai kyytiä, samoin Paavon asumus. Seuraavan yönä majava siisti kaikki oksat lammikon taakse, muutaman puolen metrin pölkynkin, ja oli jo katkaissut latvankin. Tänä aamuna jäljellä oli enää kaksi propsin mittaista paksua pölkkyä, ja yksi ohut runko oli viety kokonaan. No tästähän se vei silloin vuosia sitten ennenkin, muistaakseni se silloin otti jopa vaahteran!

Tässä toinen kuva työmaalta.

Tässä toinen kuva työmaalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *