Siirry suoraan sisältöön

Syyslomalle rockmessun kautta

Lemin kirkkoon perjantai-iltana messuun kokoontunut seurakunta oli keskimääräistä nuorempaa. Rockmessusta innostuivat myös rippikouluikäisten vanhemmat ja isovanhemmat.

Lopun Alku -yhtyeen tahdittama tapahtuma osoitti, että kirkonmeiningeille sopii räväkämpikin muoto.

Lopun Alku -yhtyeen tahdittama tapahtuma osoitti, että kirkonmeiningeille sopii räväkämpikin muoto.

Rockiksi ryyditetyt virret ja sananjulistus olivat mukaansa tempaavia, savu- ja valotehosteet yhdistettyinä eläviin kynttilöihin loivat omalla tavallaan hartaan tunnelman.

Lemin kirkon akustiikka sopii erinomaisesti sähköisellekin musiikille; parempaa estradia ei Lemiltä löydy.

Messu oli samalla rippikoulun isosryhmän ja seurakunnan vetoomus lasten ja erityisesti pakolaislasten puolesta. Isosten ja nuorisotyönohjaaja Kati Ahosen saarnakuvaelmassa lapset kotona ja kaukana olivat keskiössä, kolehti koottiin pakolaisleireillä olevien lasten lukutaito-opetukselle. Maailmassa on 59 miljoonaa pakolaislasta, suurin osa heistä kotimaansa leireillä. Läheskään kaikki eivät osaa lukea.

Näin hienoa messua ei Lemin kirkossa koskaan ennen ole ollut. On tätä odotettukin, kommentoivat keski.-ikäiset kuulijat.

Kaija Lankia

Liturgina messussa toimi seurakuntapastori Katariina Äijälä. Seurakunnan talouspäällikkö Laura Tiihonen (vas.) soitti bassoa Lopun Alku -yhtyeessä, jonka solisti on Salla Oja (oik.)

Liturgina messussa toimi seurakuntapastori Katariina Äijälä. Seurakunnan talouspäällikkö Laura Tiihonen (vas.) soittaa bassoa Lopun Alku -yhtyeessä, jonka solisti on Salla Oja (oik.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *