Siirry suoraan sisältöön

Eskoja juhlimaan

Sunnuntaina 15. marraskuuta Lemillä juhlitaan satavuotiasta – Lemin Eskoja.

lemineskot100v_juliste

Kuten oheisesta julisteesta nähdään, ohjelma on mielenkiintoista ja arvokasta. Juhlapuheen pitää  Inka Henelius, jolle sekä Lemi että urheilu ovat rakkaita.

Selloa juhlassa soittaa nykyisin Lappeenrannassa vaikuttava, Lemin suuren tytön, olympiavoittaja Mirja Hietamiehen sisarentyttö Sanna-Kaisa Ruoppa. Hänestä ei tullut hiihtäjää, vaan sellon soiton opettaja. Säestäjänä toimii Inari Kytömäki. Eikä kunnon juhlaa ilman Lemin Laulumiehiä.

Julisteeseen ei kaikki edes mahtunut, kuten se, että Lemin Eskojen puheenjohtaja Jukka Kärmeniemi lausuu avajaissanat ja Jaana Sinkko ja Olavi Punkka vievät kuulijat sadan vuoden aikamatkalle.

Lemin Eskoissa on niin moni ansioitunut, että prenikoita ei juhlissa jaeta kenellekään. Eikä jäykistellä muutenkaan, vaan tarkoitus on,. että kaikki kynnelle kykenevät tulisivat juhliin ja viihtyisivät.

Aamulla aloitetaan kirkosta, minkä jälkeen sankarihautojen kautta suunnistetaan kouĺukeskukseen. Martat keittävät kahvit ja tarjoavat suolaista ja makeaa. Lemin Eskojen edustajat ovat rivissä ottamassa vastaan onnitteluja ja tervehdyksiä.

Puheenjohtaja vinkkaa, että Lemin Osuuspankissa on tili, jolle halukkaat voivat lahjoittaa rahaa seuran nuorisotoimintaan – mutta ei ole pakko. Juhlaan ovat kaikki tervetulleita – urheileva, penkkiurheileva ja urheilua kaihtavakin väki.

1 kommentti artikkeliin “Eskoja juhlimaan”

  1. Erkki Lintunen

    Ensimmäisen kerran kuulin Lemistä, kun luin lehdestä, että Siiri Rantasen s Lintunen kova kilpakumppani oli Mirja Hietamies Lemin Eskoista. Sittemmin Lemistä tuli monella tavalla hyvin rakas.
    – Sähäkkää starttia toiselle satavuotiselle etapille!

Kommentointi ei ole käytössä.