Siirry suoraan sisältöön

Parlamentin juhla päättää vuoden

Lemin vanha vuosi päätetään ja uusi vuosi otetaan vastaan juhlimalla 20-vuotiasta järjestöparlamenttia.

Vanhan pappilan piha on uudenvuoden aaton juhlan näyttämönä.

Vanhan pappilan piha on juhlan näyttämönä.

Lemin järjestö- ja vapaaehtoistyö organisoitui yhteiseksi järjestöparlamentiksi vuonna 1990-luvulla. Vapaa-aikasihteeri Sirkka Liljander laittoi toiminnan alulle, jotta tapahtumajärjestäjät tietävät toistensa toiminnasta eivätkä päällekkäiset tapahtumat näin kilpaile samasta yleisöstä. Järjestöt myös auttavat toisiaan juhlien, kilpailujen ja tapahtumien järjestämisessä.

Ensimmäinen yhteistapahtuma oli nelipäiväinen Koko kansan kurnutukset keväällä 1995.

Yhdessä on sittemmin järjestetty nuorteniltojen valvonnat, bänditapahtumat Tapiolassa, joulutorit, uudenvuoden vastaanotot itsenäisyyspäivän pääjuhlat ja soihtukulkue, järjestömatkat koulutuksella tai ilman, mm. ensiapu-, järjestyksenvalvonta-, tiedotus- ja markkinointikoulutusta, maalaismarkkinat, höyrylaivatapahtuma ja monena vuonna myös Lemin musiikkijuhlat.

Kahta vuosikymmentä juhlitaan nyt viime tipassa, vuoden 2015 viimeisenä päivänä. Vanhan pappilan pihalla järjestetään juhla kaikelle kansalle.

Se alkaa soihtukulkueena Tapuliaukiolta kello 18. Kello 18.45 kunnanjohtaja Jussi Stoor lausuu tervehdyssanat pappilan parvekkeelta.

Kello 19 pihalle sytytetään ulkotuli jokaiselle kymmenistä järjestöistä. Kello 19.30 palkitaan nuorisotyössä ansioitunut lemiläinen. Kirkkoherra Lea Karhinen siunaa vanhan pappilan.

Kello 20 on vuorossa ilotulitus. Ala-Outisen pellollta ammuttavia raketteja voi ihailla jalkakäytävältä tai pappilan pihalta.

Kello 20.15-22 ovat vanhan pappilan ovet avoinna. Ohjelmassa on koostevideo järjestöparlamentin vuosista ja sukkatanssit elävän musiikin säestyksellä.

Juhlijat voivat ravita itseään illan aikana ulkona tarjottavalla grillimakkaralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *