Siirry suoraan sisältöön

Notkahtanut laipio siirsi muuttoa Vanamokotiin

Lemin uudessa palvelutalossa Vanamokodissa ilmeni rakennusvirhe. Aulan ja ruokasalin laipio on notkahtanut parinkymmenen neliön alalta.

Asukkaiden piti päästä Vanamokotiin jo torstaina, mutta nyt muutto siirtyy ainakin noin viikolla.

Asukkaiden piti päästä Vanamokotiin jo torstaina, mutta nyt muutto siirtyy ainakin noin viikolla.

Sisäkaton notkahdus havaittiin keskiviikkoaamuna. Kattorakenteet olivat painuneet alaspäin muutamia kymmeniä senttejä.

– Onni onnettomuudessa on, että painuma ei tuonut alas sprinkler-laitteita. Se olisi merkinnyt, että lattiat olisivat olleet täynnä vettä, tekninen johtaja Markku Immonen sanoo.

Onnellista on myös se, että romahdus tapahtui talon ollessa vielä tyhjänä, jolloin asukkaat eivät joutuneet vaaraan.

Keskiviikkona tehdyn katselmuksen perusteella syynä notkahdukseen olivat laipion kiinnitykseen käytetyt vääränlaiset naulat. Rakennusvirhe on talon alkuperäisen urakoitsijan, rakentamisen aikana konkurssiin ajautuneen Raston aikainen.

Sisäkatto joudutaan käymään nyt kauttaaltaan läpi kiinnityksen korjaamiseksi. Romahtaneen laipion osaltakin korjaussuunnitelma on jo tehty. Jos korjaus sen mukaisena onnistuu, muutto Palolakodista Vanamokotiin siirtynee noin viikolla, Immonen arvioi. Pitempikin viivästys on mahdollinen.

Palveluasuntojen rakenteita ei tarvitse tarkistaa tai muuttaa, sillä asuntosiivet on valmistettu elementtitehtaalla. Osia yhdistävä aulatila on rakennettu kokonaan paikan päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *