Siirry suoraan sisältöön

Bakteereja ja viruksia löytyi

Kuukanniemen pohjoisen osan vesinäytteistä on saatu osa tuloksista. Kahdesta näytteestä on löydetty yksittäisiä Cl. perfringens- bakteereita. Yhdestä näytteestä on todettu myös adeno- ja noroviruksia.


Ensimmäisten sunnuntain 21.2. näytteiden jälkeen ulosteperäistä E.coli – bakteeria ei ole todettu.

Cl. perfringens –bakteerin ja virusten esiintyminen osoittavat, että verkoston vedessä on ollut ulosteperäistä saastumista eikä verkosto ole ollut näytteenottohetkellä vielä täysin puhdistunut. Mikrobien esiintyminen on kuitenkin hyvin vähäistä, niitä on löytynyt vain muutamasta näytepisteestä yksittäisinä löydöksinä ja tutkittaessa tavanomaista huomattavasti suurempi määrä vettä.

Kyseessä olevat mikrobit ovat varsin vastustuskykyisiä klooria vastaan, joten niiden tutkimisella pyritään varmistamaan, että verkostovesi on varmasti puhdasta, ympäristötoimi tiedottaa.

Valmistuneiden tulosten perusteella ylläpitokloorausta on kuitenkin tarpeen jatkaa. Alueelta otetaan uudet vesinäytteet maanantaina 29.2. ja tiistaina 1.3. Niiden tulokset valmistuvat loppuviikosta.

Veden keittokehotus jatkuu edelleen Kuukanniemen pohjoisosissa ja Riihipellon alueella. Se  koske vesijohtoverkostoon liittyneitä kiinteistöjä seuraavissa osoitteissa: Raikulitie 33 ja siitä seuraavat Raikulintien kiinteistöt, Kuukanranta, Katajakuja, Katajatie, Neulaskuja, Tammitie, Terhokuja, Tallisentie, Kaarnakuja, Katajankaari, Kuukankaari, Kuukankuja, Masiinakuja, Riihipellontie, Varstakuja, Riihikuja, Lepikontie ja Lepikonkuja.

Väliaikainen käyttöveden jakelupaikka on  osoitteessa Juvolantie 404 lämpökeskuksella (Kuukanniemen koulun tontti, Oravanpesän vastapäätä). Vettä voi hakea omatoimisesti paikalla olevasta peräkärristä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *