Siirry suoraan sisältöön

Veden keitto jatkuu edelleen osassa Kuukanniemeä

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi ja Lemin kunta antoivat torstaina uuden tiedotteen Kuukanniemen vesitilanteesta. Tiedote löytyyLemin kunnan verkkosivuilta.

Tiedote kertoo, että Lemin Kuukanniemen pohjoisosissa edelleen voimassa veden  keittokehotus. Kuukanniemestä otettujen näytteiden tuloksia valmistuu vähitellen. Valmistuneista tuloksista tiedotetaan tarkemmin perjantaina 26.2.
Kuukanniemen pohjoisessa osassa ja Riihipellon alueella juotavaksi tarkoitettu ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on edelleen keitettävä vähintään viiden minuutin ajan.
Keittokehotus on voimassa, kunnes se erikseen puretaan viranomaisten toimesta.
Näytteenottoa on tarpeen edelleen jatkaa viikolla 9. Verkostoveden ylläpitokloorausta jatketaan ainakin ensi viikolla. Juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on myös keitettävä vielä ainakin ensi viikon ajan. Varavedenjakelua jatketaan ensi viikolla.
Nämä ovat varotoimenpiteitä, joilla varmistetaan, että veden käyttö on turvallista tapahtuneen jälkeen. Pahoittelemme asiasta aiheutuvaa haittaa.

Veden käytön ohjeita Kuukanniemen pohjoisosien kiinteistöille:

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään 5 minuutin ajan tai käytettävä muualta tuotua kantovettä.
Veden tulee kiehua vähintään 5 minuutin ajan, jotta mahdolliset taudinaiheuttajat tuhoutuvat. Vedenkeittimessä kiehauttaminen ei riitä.
Myös sellaisenaan syötävien kasvisten, esim. salaatin, pesuun käytettävä veden on oltava keitettyä. Kahvinkeittimessä käytettävä vesi on oltava keitettyä, sillä kahvinkeittimessä vesi ei lämpiä tarpeeksi kuumaksi, jotta mahdolliset taudinaiheuttajat tuhoutuisivat. Esim. jääpalojen valmistamiseen käytettävä vesi tulee olla keitettyä.

Vettä voi käyttää esim. peseytymiseen, saunavetenä, WC:n huuhteluun tai pyykinpesussa. Astioiden pesuun vettä voi käyttää, kun huolehditaan siitä, että astiat kuivuvat huolellisesti ennen käyttöä. Astiat voi myös pesun jälkeen huuhdella huolellisesti keitetyllä vedellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *