Siirry suoraan sisältöön

Keväisiä kuvia ja kevään ihmeitä

Teksti ja kuvat: Sirkka-Liisa Vaalivirta

Majavat mellastavat Totjärvellä.

Majavat mellastavat Totjärvellä.


Majavat ovat puhkaisseet rantaveteen syviä avantoja, kaataneet ja pätkineet nuoria koivuja ja kuorineet ne ihan tarkkaan. Tuohet on jätetty avannon ympärille, mutta osa pätkityistä pölkyistä ja kaikki oksat on ujutettu jään alle.

Ja auringon sulattamalla sohjolla majavat ovat tallustelleet kuin keväisiä tansseja olisivat iltaisin pitäneet.

tanssi

Yhteisvastuukeräyspäivänä paistoi aurinko, joskus jopa kahtena kappaleena, kun se halusi peilata itseään myös vedestä Silonsaaren myllypadolla .

pato

Auton takakontti oli täynnä luonnonsuojeluyhdistyksen tiaispönttöjä, joita on tarjolla Ylen ”miljoona linnunpönttöä” -kampanjan tueksi ja kesäiltojen iloksi. Oikeastaan kampanja voisi olla ”torju hyttyset -osta pihaasi tiaispönttöjä!” Pihojen pöntöt tulee rekisteröidä osoitteessa.yle.fi/miljoonaponttoa, jotta saataisiin selville paljonko pönttöjä kaiken kaikkiaan kotomaassamme oikein on. Mäntyperällä niitä on yli 50, osa vielä puhdistamatta! – Ja paistoihan se aurinko jo korkeitten pihakuusten kainalosta Mäntyperälläkin!

aurinko

Tornitarkkailu Mäntyperän Luontopisteessä on jo alkanut. Lähes joka päivä siellä on tunnin verran Harmin kanssa lintuja tutkailtu

harmi

Tässä vaiheessa vielä ihastuttavat ihan tavalliset talvilinnut, tiaiset, punatulkut, käpy-ja harmaapäätikat, keltasirkut, harakat ja närhit. Joskus huutaa ja kovasti koputtaa palokärkikin, joka tässä on tarkkaan takonut vanhaa kantoa.

 

kanto

 

Mustarastaita tulee pikkuhiljaa lisää ja myös oikeat kesälinnut vihervarpuset ovat ruokintapaikan alle löytäneet. Joka päivä voi odottaa uutta kevätihmettä!

Kevätihmehän se oli sekin, että SaiPan uusi maskotti Viltsu

viltsu

sai todistaan runkosarjan voittajan HIFKin palkitsemista juuri Kisapuistossa.

hifk

Ja oltiinhan siellä muiden mukana mekin

katsomo

iloitsemassa meidän poikien hyvästä sijoituksesta ja Raun maalimestaruudesta.

Nythän ne vasta tosipelit alkavat! Peukut pystyyn!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *