Siirry suoraan sisältöön

Musiikkijuhlat lähtee lentoon voittajien kanssa

Lemin musiikkijuhlien  (28.7.-31.7.2016) teema on tänä vuonna Lentoon!

Juhlat päättävässä viihdekonsertissa kuullaan Waltteri Torikka Trioa.

Juhlat päättävässä viihdekonsertissa kuullaan Waltteri Torikka Trioa.

Lemillä kuullaan ja nähdään muiden muassa Lappeenrannan yksinlaulukilpailut tammikuussa voittaneita sopraani Suvi Väyrystä ja baritoni Kristian Lindroosia sekä kuuden vuoden takaista saman kilpailun voittajaa Waltteri Torikkaa. Torikan tuorein voitto on television Tähdet, tähdet -kisasta.

Suvi Väyrynen

Suvi Väyrynen

 

Kristian Lindroos

Kristian Lindroos

 

Waltteri Torikka. Kuva: Viivi Huuska.

Waltteri Torikka. Kuva: Viivi Huuska.

Väyrynen ja Lindroos esiintyvät juhlien avajaiskonsertissa Pilvien päällä torstaina 28. heinäkuuta. He esittävät Mozatin teoksen Vesperae solennes de confessore yhdessä tenori Tuomas Katajalan ja mezzosopraano Niina Keitelin kanssa.  Kuoro-osuuksista vastaa Etelä-Karjalan Klassinen kuoro johtajanaan Toomas Kapten.

Tuomas Katajala

Tuomas Katajala

 

Niina Keitel

Niina Keitel

Lisäksi konsertissa kuullaan kuorolle, pianosolistille ja soitinyhtyeelle sävelletty Steve Dobrogoszin Messu.
Pianosolistina toimii Jukka Nykänen.

Jukka Nykänen

Jukka Nykänen

Väyrynen ja Lindroos esiintyvät myös perjantain liedkonsertissa Nousukiidossa. Se sisältää suomalaista ja saksalaista laulumusiikkia ja tunnelmallisia yhteisnumeroita.
Lauantaina päivällä Jalkosalmen lavalla on nähtävää ja kuultavaa koko perheelle. Otsikolla Vauhdilla liitoon tutustutaan
kansanmusiikkiin ja juhlitaan kansantanssin riemuvuotta. Tapahtuma huipentuu huutokatrilliin, johon kaikki voivat osallistua. Musiikista vastaa Vimma Allstars.

Wimma Allstars

Wimma Allstars

Lauantain kirkkokonsertissa Bachin siivin vibrafonisti Panu Savolainen ja alttoviulisti Atte Kilpeläinen tulkitsevat Bachin sooloviulupartitoja nivottuina Panu Savolaisen omiin improvisaatioihin.

Panu Savolainen ja Atte Kilpeläinen. Kuva: Olli Sulin.

Panu Savolainen ja Atte Kilpeläinen. Kuva: Olli Sulin.

Festivaali huipentuu sunnuntaina  31.7. Tie tähtiin -viihdekonserttiin. Waltteri Torikka tioineen tarjoaa kuultavaksi Tapio Rautavaaran musiikkia ja muita viihdesävelmiä.

Maksullisten konserttien lisäksi festivaalin aikana järjestetään jälleen kaikille avoimia ilmaistapahtumia, kuten Lemin kesätorin torikarkelot ja yhteislaulutilaisuus. Päätössunnuntaina 31.7. järjestetään Lemin kirkossa myös perinteinen musiikillinen jumalanpalvelus.

Lipunmyynti Lemin musiikkijuhlille on käynnistynyt Lippupalvelussa. Lippuja saa ostaa kaikista Lippupalvelun myyntipisteistä, R-kioskeilta sekä Lippupalvelun kautta internetistä. Lippuja myydään myös Lemillä 1.5. lähtien Lemin Osuuspankissa ja myöhemmin kesätorilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *