Siirry suoraan sisältöön

Waltteri Torikka Trio huipensi musiikkijuhlat

Waltteri Torikka sen lauloi: ”Ei voisi koskaan tulla Lemille tällaista iltapäivää!” Lemin musiikkijuhlat päättyivät eilen sunnuntaina
iltapäivällä Waltteri Torikka Trion viihdekonserttiin Lemin koulukeskuksessa.

Sunnuntain päätöskonsertin jälkeen hymyt olivat herkässä Lemin musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Eija Räisäsellä (vas.). taiteellisella johtajalla Niina Keitelillä, baritoni Waltteri Torikalla ja Lemin musiikkiyhdistyksen puheenjohtajalla Eeva Arvelalla. Kuva: Tarja Lindfors/Lemin musiikkijuhlat

Sunnuntain päätöskonsertin jälkeen hymyt olivat herkässä Lemin musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Eija Räisäsellä (vas.). taiteellisella johtajalla Niina Keitelillä, baritoni Waltteri Torikalla ja Lemin musiikkiyhdistyksen puheenjohtajalla Eeva Arvelalla. Kuva: Tarja Lindfors/Lemin musiikkijuhlat

Tapahtumasta tuli mieleenpainuva huipennus viikolle sikälikin, että koskaan aiemmin Lemin musiikkijuhlilla ei konserttia ole
myyty loppuun ennen juhlien alkua.

Taiteellinen johtaja Niina Keitel on tyytyväinen juhlien korkeaan tasoon. Avajaiskonsertti keräsi runsaasti kiitosta yleisöltä, jota
miellytti erityisesti Etelä-Karjalan klassisen kuoron ja soitinyhtyeen kaunis sointi Lemin kirkossa. Konsertin tähtinä kuultiin Niina Keitelin lisäksi Suvi Väyrystä, Tuomas Katajalaa ja Kristian Lindroosia.

Nuoret solistit Väyrynen ja Lindroos tekivät vaikutuksen kuulijoihinsa. Esiinnyttyään kahdessa kirkkokonsertissa kaksikko ihastutti lemiläisiä vielä lisää laulamalla laulaessaan lauantaiaamun torikarkeloissa.Torilla kuultiin yllätysesiintyjänä myös tenori Ilkka Hämäläistä.

Juhlien tämän vuoden valtti oli ohjelmiston monipuolisuus. Klassisen laulumusiikin lisäksi tarjolla oli kamarimusiikkia ja kevyemmässä päässä esimerkiksi hyvin suositut kansanmusiikkijatkot Kouvon baarissa ja ravintola Jehussa.
Jälleen kerran suurin kiitos juhlien onnistumisesta kuuluu omistautuneelle talkooväelle. Noin satapäinen joukko on tehnyt
lukemattomia tunteja töitä pitkin vuotta ja festivaaliviikolla.

Toiminnanjohtaja Eija Räisänen on syystä mielissään tämän vuoden musiikkijuhlien yleisömäärästä. Kaikenkaikkiaan juhlilla kävi noin 2.600 henkeä, joista maksullisiin tapahtumiin osallistui 1.350 henkeä.

Seuraavan kerran Lemin musiikkijuhlat järjestetään 27.–30.7.2017.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *