Siirry suoraan sisältöön

Johtaja vaihtuu Osuuspankissa

Huomenna perjantaina on toimitusjohtaja Eero Innasen viimeinen työpäivä Lemin Osuuspankissa. Johtajan työt siirtyvät Ilkka Martikaiselle, 58.

Johtotehtävät eiväy vaihdu aivan lennossa, vaan Eero Innanen (vas,.) on jo toista vikkoa perehdyttänyt Ilkka Martikaista pankin asioihin.

Johtotehtävät eiväy vaihdu aivan lennossa, vaan Eero Innanen (vas,.) on jo toista vikkoa perehdyttänyt Ilkka Martikaista pankin asioihin.

Innanen ehti johtaa Lemin pankkia liki 22 vuotta, tammikuusta 1995 lähtien. Tuona aikana pankkimaailma on kokenut monta murrosta, pankkeja on lopetettu, yhdistetty ja ne ovat vaihtaneet nimeä ja omistajaa.

– Vain osuuspankit ovat jäljellä, ja osa säästöpankeista, Innanen muistuttaa.

Lemin Osuuspankin katolla ei nimi ole muuttunut, mutta toimintapoihin muutoksia on tullut. Henkilökunta on pienentynyt ja aukioloaikaa on supistettu.

– Meillä saa edelleen käteistä tiskiltä. Laskujen maksajia pankissa käy myös, tosin harvakseen.

Kaikista asiakkaista ei tule verkkopankin käyttäjiä, joten laskujen maksussa tarvitaan palvelua jatkossakin, Innanen toteaa.

 

Sähköiset yhteydet toisaalta mahdollistavat sen, että pankin asiakkuus ei ole sidottu kotipaikkaan. Lemin Osuuspankin 4.100 asiakkaasta tuhat on ulkopaikkakuntalaisia, heistä 400-500 Lappeenrannassa.

Kilpailu laina-asiakkaista on valtakunnallista, maailmanlaajuistakin.

– Verkossa on toimijoita, jotka kilpailuttavat pieniä lainoja ilmaiseksi, Ilkka Martikainen toteaa.

 

Paikallispankeilla on vahvuutensa, joihin Martikainenkin uskoo. Hän on ollut monessa pienessä pankissa töissä, ja yhtä lukuun ottamatta kaikki jatkavat edelleen itsenäisinä.

– Pankkiurani alkoi Kesälahden Osuuspankissa Pohjois-Karjalassa, sieltä menin toimitusjohtajaksi Taivassalon Osuuspankkiin Turun lähelle. Seuraava pankki oli Keiteleen Osuuspankki Savossa, minkä jälkeen olin melkein 16 vuotta Leppävirran Osuuspankissa, Martikainen kertoo.

Keiteleen pankista tuli välillä koivunlehtipankki, mutta nyt se on palnnut OP-ryhmään osaksi Pielaveden Osuuspankkia Kesälahdellakin on yhä itsenäinen osuuspankki, vaikka kunta on liittynyt Kiteeseen.

Lemille Ilkka Martikainen tulee kuitenkin ryhmän vakuutuspuolelta. Vuodesta 2009 lähtien hän oli Pohjola Vakuutuksen leivissä Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

 

Avoimeksi tullut johtajan paikka toi hänet nyt Etelä-Karjalaan Lemille. Hän on puolisonsa kanssa asettunut asumaan Lemin kirkolle, Innasilta ostettuun osakkeeseen.

Uudet tyhjät kerrostaloasunnot Martikainen sanoi panneensa merkille.

– Niiden hintalappu yllätti. Mutta aika tavaran kaupittaa, hän uskoo.

Martikaisten kirjat ovat jo Lemillä. Lemiläisiin Martikainen on tutustunut lähinnä asiakastapaamisissa, joita edeltäjä on järjestänyt.

– Musiikkijuhlille olen jo lupautunut ja laululavan avajaisiin, hän kertoo.

 

Eero Innanen on puolisonsa Outin kanssa muuttanut Joutsenoon puolison isän rakentamaan taloon. Siellä riittää askareita ja harrastusta, ja liikuntaankin on nyt enemmän aikaa.

– Pankkitöitä en jatka missään muodossa. OP-kiltaan aion kuitenkin liittyä ja sen puitteissa tavata vanhoja työtuttuja, Innanen suunnittelee.

 

Lemin Osuuspankki tarjoaa Eero Innasen läksiäis- ja Ilkka Martikaisen tuliaiskahveja kaikelle kansalle perjantaina koko pankkipäivän ajan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *