Siirry suoraan sisältöön

Stam1nalta kuusi tonnia Lemin nuorisotoimelle

Metalliyhtye Stam1na ja lemiläinen järjestöväki ja muut vapaaehtoiset kohtasivat iloisissa merkeissä torstaina Lemin vanhassa pappilassa. Yhtyeellä oli tuomisinaan liki kuusi tuhatta euroa Lemin nuorisotoimelle.

Kuvasta puuttuu vain sekki. Stam1na muisti lemiläisiä tukijoukkojaan juhlakonserttiensa tuotolla.

Kuvasta puuttuu vain sekki. Stam1na muisti lemiläisiä nuoia ja kiitti tukijoukkojaan juhlakonserttiensa tuotolla.

Kaksipäiväisen loppuunmyydyn 20-vuotistapahtuman lipputuotoista jäi kulujen jälkeen lahjoitettavaa 5.980,18 euroa. Lemin nuoret saavat itse päättää rahojen käyttökohteista.

– Olemme tyytyväisiä, että saimme myytyä tapahtuman loppuun. Loppusumma olisi ollut paljon pienempi ilman Lemin VPK:n naisosaston, Lemin 4H-yhdistyksen, Lemin nuorisoseuran, Lemin VPK:n, Lemin kunnan ja kaikkien muiden vapaaehtoistyössä ja apuna olleiden tahojen apua. Myös kaikki mukana olleet bändit ja järjestysmiehet olivat talkoohengellä mukana, joten iso kiitos vielä kerran kaikille mukana olleille, kiitti tapahtumaa järjestänyt yhtyeen basisti Kai-Pekka Kangasmäki.

Nuorilta on jo alustavasti kyselty, mihin he rahaa haluaisivat käytettävän. Esille on noussut sekä musiikin että urheilun erilaiset harrastusmahdollisuudet, kohteita kahviautomaatista sählykenttään. Mahdollisten kohteiden kartoitus jatkuu yhä.

– Ehdottomasti yksi siivu rahasta käytetään bänditoimintaan, nuoriso-ohjaaja Ville Rautiainen totesi.

Kunnan nuorisotoimen ja muiden muassa Lemin  4H-yhdistyksen yhteistyö yhtyeen kanssa on kestänyt Stam1nan koko 20-vuotisen taipaleen, eikä loppu häämötä vieläkään. 4H:n toiminnanjohtaja Merja Kuukka pyysi yhtyeeltä kummia ensi kesänä järjestettävään bänditapahtumaan. Pelkkä ajatuskin bänditapahtumasta tuntui lämmittävän Antti Hyyrystä suuresti, joten kummi järjestynee.

Ja seuraavat yhtyeen levyjulkkarit saattavat hyvinkin olla Lemillä.

Mutta nyt yhtye keikkailee keväällä ilmestyneen albuminsa tiimoilta.Cube Libre 2016 -kiertue kiertää Suomea. Tänä perjantaina on vuorossa Lappeenrannan Old Cock -ravintola.

Joensuun ja Jyväskylän keikoilla joulukuun alussa mukana on myös Lemin nouseva metallibändi Kasvoton. Yhtye esiintyi Stam1nan juhlaviikonloppuna Lemillä ja oli Stam1nan matkassa syyskuisella Radio Rock -risteilyllä.

– Vastaanotto oli hyvä, ja keikka paras, mitä olemme tehneet, kommentoi risteilyä Kasvottoman rumpali Antti Kaipainen.

Yhteistyö Sakara-levy-yhtiön kanssa pääsi myös alkuun.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *