Siirry suoraan sisältöön

Ostolan tilalla on nyt K-market

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen uuden, Ostolan tilalle tulleen K-marketin  avajaispäivän tungoksessa moni uupui. Jonot olivat pitkät kuin muinoin Lappeenrannassa isoa liikettä kahvitarjouksella avattaessa.

market1

Niinpä liikkeeseen pääsi vielä varsin huonosti tutustumaan, sen näki heti ovelta, että Ostolan kodikkuus oli saanut väistyä nykyajan pitkien käytävien tieltä. Menee aikaa ennenkuin alkaa löytää tarvitsemansa tavaran.

Kun pullopalautus on pitkän matkan päässä, on ostoksia tehtävä samalla.kun kuljettaa joskus isojakin palautuspullokasseja. Tuoretiski on yllättävän pieni, ja valmissalaatit ovat kaupunkilaiseen tapaan omassa tiskissä itsepalveluna.

Tavaraa on niin paljon että hirvittää. Tuskin kesän turistitkaan pystyvät tätä määrää hyödyntämään! Kun kassoja on vain kaksi jonon muodostusta on vilkkaina aikoina mahdotonta välttää.

market2

Oli mielenkiintoista kuulostella ahtaudessa kulkevien ihmisten puheita – aika moni kävi vain vertailemassa hintoja kylän toisen kaupan hintoihin. Oli sekä kalliimpaa että halvempaa. Kunnollisia avajaistarjouksia kaivattiin – ehkä niitä ei vain löydetty.
Mielenkiintoista nähdä kuinka uusi kauppa menestyy, ja kuinka pian entiset ostolalaiset ottavat sen omakseen.

Nuorille kaupppiaille toivon menestystä ja avointa mieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *