Siirry suoraan sisältöön

Itsenäistä seurakuntaa puolustetaan adressilla

Adressit.com -sivustolla kerätään adressia Lemin seurakunnan itsenäisenä säilyttämisen puolesta, liitosneuvotteluja vastaan.

kirkkoremontti

Irja Haikon laatimassa adressitekstissä todetaan, että selvitysmiehen syksyllä tekemä selvitys Lemin seurakunnan taloudellisesta tilanteesta ei tuonut esille mitään uutta ja hälyttävää. Seurakunnan taloudellisessa tilanteessa ei ole tapahtunut äkillistä, ratkaisevaa huononemista, vaan tiukan talouden aikaa on eletty jo useita vuosia.

50.000 euron vuotuinen säästötarve on kuusi prosenttia seurakunnan budjetista. Säästö on tehtävä liitosseurakunnankin aikana, joten yhtä hyvin myös itse.

Adressitekstissä muistutetaan, että Lemin seurakuntaan kuuluu runsaasti lapsiperheitä, toisin kuin Savitaipaleella. Adressissa muistututetaan myös Lemin kunnan strategisesta pyrkimyksestä säilyä itsenäisenä.

Adressin laatijat esittävät liitoksen siaan yhteistyötä naapuriseurakuntien kanssa. Jo tehtyjen yhteistyösopimusten vaikutuksi seurakunnan talouteeen ei vielä ole edes pystytty laskemaan, joten päätöstä liitoksestakaan ei voi ennen sitä tehdä.

Adressi löytyy täältä. Perjantai-iltaan mennessä sillä oli 12 allekirjoittajaa Lemiltä ja Lappeenrannasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *