Siirry suoraan sisältöön

Ei kai sentään ihan noinkaan…

Eukkomamma kuunteli illansuussa radiota. Ylen kuntakierros ehti tiistaina Lemille Vanhaan pappilaan, jossa tentattavina olivat puolueiden kuntavaaliehdokkaiden edustajat – tosin ilman perussuomalaisia.

Eukkomamma on kokonaisen vaalikauden ja vähän enemmänkin ollut Lemin kunnnallispolitiikasta täysin sivussa, kun sen paremmin työ kuin harrastuskaan ei ole tuonut valtuuston lehtereille.

Lehtereille ei eukkomamma nytkään ehtinyt, kun Ylen kuntakierros oli aika kummalliseen aikaan työpäivän päätteeksi. Mutta kuulolle sentään joksikin aikaa eukkomamma ehti ja mitä kuulikaan: lemiläiset ovat umpimielistä ja sisäänlämpiävää porukkaa, joka tuskin tulisi toimeen kiintiöpakolaisten kanssa, kun ei muitakaan muukalaisia sulata…

Eukkomamma kuuli varmaan väärin tai ainakin sanoja asetti sanansa epätarkasti – tai puhui joistain muista kuin lemiläisistä. Kun eukkomamma aikoinaan muukalaisena tuli Lemille, vastaanotto oli hyväksyvä ja lämmin, eikä vieläkään kukaan ole ollut pois potkimassa. Täydellistä sulautumista tuskin koskaan tapahtuu, mutta se ei ole yksin lemiläisistä kiinni.

Toki jokaisella on oma kokemuksensa ja siihen oikeus, ja rehellisyys kunniaan. Mutta saavat siinä kunnanjohtaja ja muut kunnan imagonkohottajat keksiä taas monta positiivista lausahdusta, että radiossa tarjoiltu mielikuva sisäänlämpiävästä Lemistä unohtuu.

Eukkomamma itse on sitä mieltä, että ainakaan Lemin koosta tai lemiläisten kansanluonteesta ei pakolaiskysymys ole eikä saa olla kiinni. Kun Kuukanniemen koulu syksyllä on taas käytössä, kouluissakin on toisella tapaa tilaa kuin nyt. Ehkä uusi valtuusto ottaa asian harkintaan.

Tässä linkki Ylen juttuun tilaisuudesta.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *