Siirry suoraan sisältöön

Jenni Haukio suojelee Lemin musiikkijuhlia

Lemin musiikkijuhlilla 26.–30.7.2017  kunnioitetaan 100-vuotiasta Suomea laulamalla. Lemin musiikkijuhlien suojelijaksi on kunnia saada Tasavallan Presidentin puoliso, rouva Jenni  Haukio.

Juhlien viihdekonsertissa esiintyy lauluyhtye Rajaton. Kuva: Ville Paul Paasimaa

Juhlien viihdekonsertissa esiintyy lauluyhtye Rajaton. Kuva: Ville Paul Paasimaa


Festivaalin teema on tänä vuonna Uuden alku. Uutta on muun muassa laululava, joka avataan juhlallisesti musiikkijuhlien ensimmäisenä päivänä. Juhlassa kuullaan mm. tilausteoksen kantaesitys  sekä Laululavan mesenaattien nimet musiikkiesityksessä.

Musiikkijuhlien avajaiskonsertissa torstaina kuullaan neljälle  solistille ja uruille sovitettu Verdin Requiem solisteinaan kansainvälistä oopperauraa tekeviä  suomalaisia laulajia: Miina-Liisa  VäreläJussi Myllys, Petri Lindroos sekä festivaalin taiteellinen  johtaja Niina Keitel.

Perjantaina esiintyy uuden kansanmusiikin arvostetuimpiin nimiin kuuluvien Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan duo.  Suomalaiset ja suomenruotsalaiset sävelmät; menuetit, polskat, polkat ja  tangot soivat heidän omina sovituksinaan.

Lauantaina torikarkeloiden ja lastenkonsertin jälkeen kuullaan  festivaalin sydäntä eli liedmusiikkia. Dramaattinen  mezzosopraano Tuija Knihtilä ja Lemillä usein kuultu huippupianisti  Jukka Nykänen tunnelmoivat Liedin lämmössä. Konsertin säveltäjäniminä ovat Mahler, Brahms, Resphigi ja Ravel.

Päätössunnuntaina järjestetään Lemin kirkossa myös perinteinen  musiikillinen jumalanpalvelus. Festivaali huipentuu viihdekonserttiin,
jossa esiintyy 20-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä lauluyhtye Rajaton.

Lippuja Lemin musiikkijuhlille voi ostaa Lippupalvelusta, Lemin  Osuuspankista ja Lemin kesätorilta. Tänä vuonna myynnissä on myös
festaripassi, jolla pääsee kaikkiin maksullisiin konsertteihin  yhteishinnalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *