Siirry suoraan sisältöön

Miten Salpalinjan rakentajat asuivat ja elivät?

Salpalinjan linnoitteet, tekniset rakenteet ja sijainti ovat tulleet tutuiksi erilaisilla luennoilla ja tapahtumissa viime vuosien aikana. Lemillä on torstaina 6.4. mahdollisuus tutustua vähemmän tutkittuun aihepiiriin eli linnoitustyömaiden huoltoon ja rakentajien vapaa-ajan viettoon.

Illan aikana saadaan tietoa siitä, miten parakkikylissä elettiin ja viihdyttiin. FL Virpi Launonen pitää luennon aiheesta ”Huoltoa ja vapaa-aikaa Salpalinjan rakennustyömailla 1940-41”.

Virpi Launonen työskentelee Mikkelin kaupungin kirjastotoimenjohtajana, ja hän on lähes ammattihistorioitsija. Suomen historia ja erityisesti Salpalinja ovat lähellä hänen sydäntään.

Launonen on tehnyt kaksi pro gradua ja yhden lisensiaattitutkielman Salpalinjan työmaiden huoltoon liittyen, ja parhaillaan hänellä on työn alla väitöskirja samasta teemasta.

Hänen esitelmänsä käsittelee linnoitustyömaille palkattuja miehiä, työmaiden huolto-oloja ja järjestettyjä vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Hän keskittyy Salpalinjan päärakennusvaiheeseen välirauhan aikaina eli vuosiin 1940 – 1941. Tiedossa on tutkittua tietoa tästä aihepiiristä.

Ennen varsinaista luentoa kuullaan alustukseksi miehikkäläläisen Salpalinja-konkarin Terho Ahosen lyhyt alustus Salpalinjasta. Juha Huttunen Story TV:stä kertoo valmisteilla Salpalinja-dokumentin edistymisestä.

Salpalinja-luento Lemin Tapiolassa, Tapiolankatu 5, torstaina 6.4. klo 17.30. Luentomaksu 5 euroa sisältää kahvin ja pullan.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Salpalinjan Oppaat ry, Lemin Nuorisoseura ja Lemin Kotiseutuyhdistys.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *